Zondag ook wielertoeristen en K-B-K door Zottegem

Zoals al jarenlang het geval is, staat in het openingsweekend van het Belgische wielerseizoen – na de Omloop Het Nieuwsblad (de vroegere Omloop Het Volk) op zaterdag – ’s anderendaags Kuurne-Brussel-Kuurne op de internationale wielerkalender en ook deze UCI ProSeries-wedstrijd zal op zondag 26 februari Zottegem aandoen, weliswaar voor slechts een drietal km over het grondgebied Sint-Maria-Oudenhove en Sint-Goriks-Oudenhove. Komende van Nederbrakel en na de beklimming van de Kasteeldreef zullen de renners verder koers zetten via de Brakelstraat, Oudenhovestraat, Sint-Goriksstraat en Langendries naar Michelbeke (Boembeke). Met het oog op een veilige doortocht – volgens het gemiddelde uurschema voorzien omstreeks 13u20 – zal in voornoemde straten van 11u45 tot 13u45 parkeerverbod gelden.

Nog op zondag 26 februari, daags na de echte Omloop Het Nieuwsblad, kunnen ook wielertoeristen ‘hun’ Omloop rijden, naar keuze over een afstand van 75 of 110 of 145 km (telkens met start en aankomst in Gent). Naar aanleiding hiervan zal er die dag van 8 tot 16 uur eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Vossenholstraat (alleen toegelaten richting Marebeekstraat), Marebeekstraat (richting Lilarestraat), Paddestraat (richting Zwalm), Vijfstraat (richting Faliestraat), Lammerstraat (richting Lierde), Pardassenhoek en Diepeweg (richting Leenstraat) en Lippenhovestraat (richting Kerklandstraat).