© Facebook, Helder Water vzw

Werkzaamheden gestart voor Molenwaterparkje in Elene

In de komende weken zal er heel wat bedrijvigheid zijn aan de Molenvijver in de Zottegemse deelgemeente Elene. Onder impuls van vzw Helder Water zijn de werkzaamheden van start gegaan om er het terrein om te toveren tot een groen-blauwe oase waar iedereen zich welkom voelt.

Het wordt geen klassieke speeltuin maar een ontmoetingsplekplek voor jong én oud, mobiele en minder mobiele mensen (ook rolstoeltoegankelijk), zowel huidige als nieuwe inwoners. Volgens initiatiefnemer Ben Boone is de inrichting van het parkje aan de rand van het dorpscentrum overigens geen einddoel voor voornoemde buurtvereniging maar moet dit vooral een katalysator worden om het dorpsleven in Elene helemaal te laten (her)opbloeien.

De werken worden uitgevoerd door tuinaannemer Björn De Moor uit Elene (grondwerken en groenaanplantingen), Hout-O-Matic uit Kruisem (picknicktafel, het creatieve freeswerk en de spelletjes) en de firma Boomhelden uit Maarkedal (speeltoestellen). De belangrijkste financiële steun kreeg vzw Helder Water via het Platteland Plus Project, een cofinanciering met middelen van Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen. Verder werden de nodige fondsen ook nog ingezameld via tal van evenementen, een crowdfunding bij buurtbewoners en de steun van lokale ondernemers en verenigingen. Uit de stadskas krijgt het buurtcomité voor dit project een eenmalige subsidie van 12.500 euro. Omwille van de werkzaamheden zal het Molenwaterparkje zeker tot 15 april gesloten blijven voor bezoekers.