Soroptimist Zottegem: filmavond voor goed doel

Ook dit jaar organiseert de damesserviceclub Soroptimist Zottegem/Zuid-Oost-Vlaanderen in de periode rond Internationale Vrouwendag (op 8 maart) een filmvoorstelling voor een goed doel, ditmaal op woensdag 15 maart om 20 uur (deuren open vanaf 19u30) in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke.

Op het programma staat de vertoning van ‘Madres Paralelas’ waarin de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar een fascinerende blik werpt op moeders en moederschap aan de hand van het verhaal van twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), die tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis bevallen. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is opgetogen maar de jonge Ana is bang en onzeker. Hoewel de vrouwen slechts weinig woorden wisselen, vormen deze toch de basis voor een band die hun latere leven een beslissende wending zal geven. Terwijl enerzijds Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana anderzijds net om los te komen van haar familie.

De opbrengst van deze filmavond (o.a. 10 euro per inkomkaart) zal geschonken worden aan het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent. Vóór aanvang van de filmvertoning zal overigens een korte toelichting gegeven worden door dr. Ruth Van Der Looven die verbonden is aan dat revalidatiecentrum waar dagelijks gewerkt wordt aan de acute behandeling van zo’n 40 kinderen tussen 0 en 16 jaar met beperkingen ingevolge een kankerbehandeling een ongeval, brandwonden enz. alsook aan de (re)integratie van de kinderen in hun gezin en leefwereld.

Toegangskaarten voor deze filmavond kosten 15 euro en zijn te verkrijgen bij alle leden van Soroptimist Zottegem alsook bij deze drie handelaars-leden: Pralifino – Astrid Campens (Stationsstraat), Optisch Centrum Claeys Mieke (Heldenlaan) en Schoonheidssalon Anouk De Moor (A. Scheirisstraat). Na de filmvoorstelling zal er nog gelegenheid zijn om gezellig na te praten bij een glaasje cava dat gratis aangeboden wordt door Soroptimist Zottegem.