’t Komisjken verhuist (voorlopig) naar woon-zorgcentrum De Populier

Nathalie Nechelput, coördinator van het wijkcentrum De Poort

Geraardsbergen. ’t Komisjken is sinds vorige week verhuisd naar De Populier. Voor Nathalie Nechelput – coördinator van het wijkcentrum De Poort – is dit een opsteker: ‘De zaal De Plage van het woon-zorgcentrum De Populier biedt voldoende comfort. Bovendien is het er aangenaam warm.’ De zaal De Plage heeft ook een aparte ingang die rechtstreeks uitkomt op de parking.

‘t Komisjken moest uit de voormalige sporthal De Kriebel vertrekken. De gemeenteraad keurde vorige maand de sloop van de sporthal De Kriebel goed om er extra parkeerplaatsen aan te leggen. bovendien werd het gebouw niet meer verwarmd. ‘We hebben op vele manieren geprobeerd om de ruimte op te warmen, maar het gebouw is gewoon te groot en de verwarmingsketel valt niet meer te repareren’, weet Nathalie Nechelput.

Ook al is de locatie een stuk beter, toch is het geen ideale oplossing. Op de Facebookpagina van het wijkcentrum De Poort staat te lezen dat de verhuis naar De Populier ‘voorlopig’ is. ‘Er zal nog een oplossing moeten worden gevonden voor de stockage van de goederen voor ’ t Komisjken’, aldus Nathalie Nechelput. Bovendien zijn de cliënten van het woon-zorgcentrum De Populier hun recreatieruimte kwijt.

Een ander nadeel is dat de winkelruimte heel wat kleiner is dan in De Kriebel. ‘Gezien het feit dat het aantal cliënten stijgt, kan het hier nog bijzonder druk worden’, laat een cliënt ons weten.

Julien Borremans