ilustratie beeld pixabay

NEOS nodigt Ronny Anica uit in zaal De Rots voor lezing ‘Weerstand van ons lichaam tegen ziektekiemen’

Hoe werken vaccins nu eigenlijk?

NEOS Oosterzele organiseert op donderdag 16 maart om 14 u in zaal De Rots, Marktplein 5 in  Scheldewindeke een lezing met Ronny Anica. Hij praat over ‘Weerstand van ons lichaam tegen ziektekiemen.  Mis deze boeiende voordracht niet. Inschrijven kan door overschrijving van 10 euro (leden) of 15 euro (niet – leden) op rekeningnummer BE13 2900 3121 6439 van NEOS Oosterzele voor 13 maart 2023 met vermelding van naam en Lezing R. Anica. En leuk meegenomen: koffie en gebak zijn inbegrepen.
Neos Oosterzele blijft zijn deuren wagenwijd open zetten voor alle geïnteresseerden die zich willen verrijken met vorming, cultuur, uitstappen en ontspanning. Kortom, een uitgebalanceerd pakket, voor elk wat wils. Na zijn vorige uiteenzetting (met lovende reacties) over het ontstaan van geneesmiddelen, kon niemand vermoeden dat het onderwerp van deze lezing zo actueel zo zijn bij het uitbreken van de corona – epidemie. Heel wat mensen stelden en stellen de vraag: ‘Hoe werkt dit vaccin nu eigenlijk?’. Gastspreker Ronny Anica geeft hierop een klaar en duidelijk antwoord. Maar hij vindt het zijn plicht om deze vraag in een iets ruimer daglicht te beantwoorden en zich niet alleen te focussen op deze epidemie, maar meer in het algemeen: ‘Hoe verdedigt ons lichaam zich tegen ziektekiemen?’.
De lezing schetst duidelijk het volledige arsenaal van verdedigingsmiddelen waarover ons eigen lichaam beschikt om ‘indringers’ te lijf te gaan. Ook de manier waarop wordt deskundig uitgelegd en indien ons lichaam het niet aankan waarom ‘de pillen’ ons laatste toevlucht zijn. Even de begenadigde spreker voorstellen: Ronny Anica behaalde zijn bachelor in de klinische scheikunde in Gent, master in Marburg (Duitsland). Hij was gastdocent serologie/immunologie aan UGent (faculteit farmacie) en werkte nagenoeg zijn volledige loopbaan in de farmaceutische sector. Na de ronduit schitterende uiteenzetting van Ronny Anica is er voldoende tijd voor ‘Vragen staat vrij’. Info: Danielle De Loor, 09 /  362 65 68, of gsm 0497 / 48 92 09, danielle.deloor@telenet.be. (marcel van de vijver- foto Danny De Lobelle).