Verkeershinder door aanleg fietspad in Oudenhovestraat

Op woensdag 1 maart wordt gestart met de werken voor de heraanleg van het fietspad in de Oudenhovestraat in Sint-Maria-Oudenhove.

Dit ligt er al langer in zeer slechte staat bij en bestaat momenteel deels uit een gebroken betonstrook van 1 meter breed, afgeboord door langs de ene kant een greppel in klinkers en langs de andere kant een strook kasseien van 0,5 m. Zowel de verharding in beton als de klinkers en kasseien zullen opgebroken worden en vervangen worden door een nieuw fietspad in asfalt.

Nadat de gemeenteraad in juni van vorig jaar groen licht gaf voor deze heraanleg, werd begin september de uitvoering van de werken door het college van burgemeester en schepenen toegewezen aan de bvba Norré-Behaegel uit Westende tegen het offertebedrag van 186.024,49 euro. Naar aanleiding van deze werken worden lokaal omleidingen voorzien en zal in de Oudenhovestraat zelf alsook in de Sint-Goriksstraat tijdelijk eenrichtingsverkeer van toepassing zijn. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het einde van de werken voorzien tegen vrijdag 24 maart.