© De Lobelle via erov lekker Oost vlaams

Het Gelukske (Zottegem), Ferm (Zwalm) en De Streekboetiek (Herzele) gehuldigd omdat ze werken met lokale producten

© De Lobelle via erov lekker Oost Vlaams

Van de vijf nieuwe Ambassadeurs Lekker Oost-Vlaams komen er drie uit de regio Zuid-Oost-Vlaanderen: Het Gelukske (Zottegem), Ferm (Zwalm) en De Streekboetiek (Herzele). Villa Anamma in Gent was goed gevuld, met 75 enthousiaste toeschouwers die genoten van de show.

© De Lobelle via erov lekker Oost Vlaams
© De Lobelle via erov lekker Oost Vlaams

Lekker Oost-Vlaamse ambassadeurs, dat zijn horecazaken, winkels, b&b’s en traiteurs met een groot hart voor lokale producten. De ambassadeurs die we lauweren, zijn degene die in hart en nieren overtuigd zijn van deze boodschap. Zij beseffen dat eigen lokale producten:

  • een hoge kwaliteit hebben,
  • gemaakt zijn op basis van traditie en vakmanschap,
  • en … ze vooral ook heel lekker zijn!
Ons netwerk wordt ieder jaar groter. Toch vraagt het wel wat moed en inspanning om niet bij de vertrouwde leverancier alle producten in één keer te bestellen. Vaak moeten wat meer kilometers en afspraken gemaakt worden om die lokale producten in huis te krijgen. En juist die inspanning willen we naar waarde appreciëren.
Op dit event maakten we tijd om de 5 nieuwste ambassadeurs in de bloemetjes te zetten. Wie dat zijn? Dat ontdek je hier!
De Streekboetiek uit Sint-Lievens-Esse
© De Lobelle via erov lekker Oost Vlaams

Eva van De Streekboetiek geeft kleinere producenten de kans om hun lokale producten via haar webshop aan te bieden. Streekproducten zitten vaak ietwat verstopt en zijn meestal gekend in de directe omgeving, maar weinig daarbuiten. Over het algemeen vind je deze producten enkel bij de producent zelf of in gespecialiseerde winkels. En aan die promotie wou Eva haar bijdrage leveren.

Ze kiest voor kleinschaligheid en artisanale productie, en geen enkele producent uit de Vlaamse Ardennen heeft nog geheimen voor haar. Tien dagen geleden opende Eva trouwens haar fysieke winkel!

FERM uit Zwalm
© De Lobelle via erov lekker Oost Vlaams

Een leuk alternatief voor de klassieke catering? Bij FERM ben je aan het juiste adres. En zoals ze het op hun eigen website verwoorden: “We creëren evenementen voor de durvers, de fijnproevers, de mode-liefhebbers en de rebellen, één partner in crime van het begin tot het mooiste einde!”

Waar Celine zich bij FERM ont’ferm’t over de planning en styling, staat Brecht in als kok. Foodsharing of innovatieve gerechtjes, allemaal mét seizoensgebonden en lokale ingrediënten of lekkers uit de kruidentuin, ze leggen de lat altijd duizelingwekkend hoog om een unieke smaakbom te ontwikkelen.
Het Gelukske uit Zottegem
© De Lobelle via erov lekker Oost Vlaams

Het Gelukske is de benjamin van onze ambassadeurs. Zij zijn ontstaan vanuit het geloof dat er behoefte is aan kwaliteitszaken waar je rustig iets kan eten en drinken in een gezellig kader. Met hun enthousiaste team en hun variërend keukenaanbod zorgen ze telkens voor nieuwe ontdekkingen.

In een aparte ruimte in de brasserie, ‘de kluiswinkel’, vind je een ruim aanbod aan lokale streekproducten. Je kan er geschenkmanden verkrijgen, ter plekke samenstellen of afzonderlijke producten kopen.

 Traiteur de Rudder uit Gent en  De Versleverancier uit Drongen zijn de twee andere  ambassadeurs