Ondernemen in de Vlaamse Ardennen: Be juiced (Zottegem) en Belles Granola (Brakel)

Ondernemen is niet alleen een vervuilend bedrijf neerpoten om maximaal winst te maken. Het is ook een activiteit starten om een droom waar te maken en zijn boontjes te doppen, zelfstandig.

Dat bewijzen twee jonge bedrijven, recent gestart met hun activiteiten.

Beiden zetten  hun passie en interesses  om in een handelsactiviteit, los van hun “gewone” activiteiten als loontrekker.

Wellicht ook omdat de voldoening groot is om hun eigen activiteiten te ontwikkelen.

Be juiced gevestigd in de langestraat in Zottegem en werd opgericht door Wouter De Roover en  Arne De Coker.

 

Intussen werken er reeds  5 mensen (Dieter, Seppe, Mathias en de twee oprichters).

Wat de bedoeling is vroeg ik aan Wouter De Roover, zoon van KSV Sottegem boegbeeld Geert De Roover.

We willen het voor iedereen toegankelijk maken om zijn dagelijkse portie groenten op een eenvoudige, snelle en bovendien lekkere manier tot zich te nemen. Dit doen we door middel van gezonde groentesapjes.

Waarom is het zo belangrijk om voldoende groenten te eten? Deze zijn heel voedzaam en bevatten een bom aan vitaminen een mineralen.  Enkele gezondheidsvoordelen hiervan zijn meer energie, beter concentratievermogen, sterker immuunsysteem en een fittere uitstraling“.

Aangezien we nu slechts 4 maanden ‘live’ zijn, gaat het idee al veel verder terug in de tijd. Wij zijn 3 jaar bezig met de voorbereidingen en planning rond Be Juiced.

Waarin onderscheiden wij ons van de traditionele sapjes/smoothies op de markt?

  1. Focus op groenten:

Onze sapjes bestaan voor minstens 70% uit biologische groenten. Hierdoor zitten ze boordevol vitaminen en mineralen en zijn ze daarbovenop laag in kcal.

  1. Productieproces:

Om de houdbaarheid van de sapjes te verlengen worden er vaak bewaarmiddelen aan toegevoegd of worden deze verhit. Ook hier treedt een verlies van voedingsstoffen op. Wij zullen deze, zonder toevoegingen, invriezen direct na het juicen omdat dit nog altijd de meest natuurlijke en beste manier is om de voedingsstoffen te bewaren.

  1. Smaak:

Smaak primeert boven alles. Het is de bedoeling dat je elke dag verlangt om je ‘Be Juiced’ te drinken. Er werd meer dan 1,5 jaar gezocht naar een toegankelijke smaak voor het brede publiek.

 

Waar kan je onze sapjes terugvinden? Je kan ze online bestellen via de website: www.bejuiced.be.  Daarnaast bieden wij deze ook aan aan bedrijven, in het kader van gezondheid op de werkvloer (zo’n beetje de fruitmand 2.0).

 

Benieuwd naar hoe we onze sapjes maken?

Elke woensdag- en donderdagavond geven we een tasting en rondleiding in onze productieruimte van 19u-20u30 in de Langestraat 26 te Zottegem. Gelieve je wel op voorhand te registreren via deze link: shorturl.at/qFGLS.  

Be Healthy, Be Happy, Be Juiced.

Gedreven als hij is wil hij me nog vanalles vertellen over Be Juiced, bijvoorbeeld,

  • Meer dan 70 procent groenten:
    • Onze sapjes bestaan voor minstens 70% uit groenten, de rest is fruit, wat een bewuste keuze is.
    • 100 procent puur. Wij bieden groentesapjes aan die 100% puur zijn. Wat bedoelen we met puur? Er wordt geen water, smaak-/kleurstoffen of bewaarmiddelen aan toegevoegd. Het sap is dus 100 procent gewonnen uit de groente of vrucht.
    • Laag in kcal. Door de bewuste keuze voor die groenten zijn onze sapjes heel laag in kcal, van 43 tot 67 kcal voor een volledig flesje van 200ml. De traditionele smoothies bevatten 100 tot 120 kcal voor dezelfde hoeveelheid.
    • 200 ml & 4 à 6 ingrediënten. Elk flesje bevat 200 ml. Er worden tussen de 5 à 6 ingrediënten gebruikt per flesje om op die manier voldoende verschillende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. In totaal gebruiken we 13 verschillende grondstoffen om aan onze 4 sapjes te komen. Het is dus ook aangeraden om af te wisselen zodat er een grote diversiteit aan vitaminen wordt opgenomen.
    • Invriezen/shockvriezen. Om de houdbaarheid van de sapjes te verlengen worden er vaak bewaarmiddelen aan toegevoegd of worden deze verhit. Ook hier treedt een verlies van voedingsstoffen op. Wij zullen deze, zonder toevoegingen, invriezen direct na het juicen omdat dit nog altijd de meest natuurlijke en beste manier is om de voedingsstoffen te bewaren.

Ambitieus zijn ze ook begrijp ik want graag hadden ze binnen de vijf jaar maar liefst 1.000.000 flesjes verkocht.

 

En dan, Belles Granola, niet Spaans, wel Brakels.

Isabel Kesteleyn is de drijvende kracht achter Belles Granola.

Wie is Isabel Kesteleyn en waarom startte ze met een onderneming?

Na mijn opleiding in de hotelschool bleef de passie voor eerlijke en gezonde voeding hangen!
Als postbode is een goed ontbijt onontbeerlijk om de ochtend en de voormiddag door te komen.
En toen ik de vele in massa geproduceerde suiker varianten uit de supermarkt zo beu was, besloot ik om mijn eigen granola mix samen
te stellen naar mijn eigen behoeften.
De reacties van vrienden en familie waren zo lovend dat ik besloot om de sprong te wagen en mijn eigen granola op de markt te brengen!
“Belles Granola” was geboren, het werd een unieke, gezonde en uitgebalanceerde mengeling van noten, zaden, pitten en gedroogd fruit,
zonder toegevoegde suikers en bewaarmiddelen.
Het is een ideale energierijke mix om de dag te starten, puur of in combinatie met fruit & yoghurt!
Zelfs in een slaatje is de “Seeds & Nuts” op z’n plaats!

Waarom zou ik Belles granola verkiezen boven de vele produkten in de supermarkt die zomaar voor het grijpen zijn als ik zoals iedereen mijn wekelijkse grootwarenhuis bezoek?

Isabel repliceert gevat op mijn opmerking

“Gezonde voeding staat bij mij bovenaan en dat betekent dat ik geen suikers toevoeg om de consument te plezieren. Integendeel, ik moet hard mijn best doen om de smaak beter te hebben dat de ‘grootwarenhuisprodukten’.

Het is een unieke rijke, kwaliteitsvolle mix met maar liefst 9 verschillende soorten zaden, pitten en noten, ééntje die je niet in de gewone supermarkten vindt.

Momenteel heb ik keuze uit 2 soorten, zaden & noten(11,60€/300gr) en de luxe versie met fruit.(13,60€/300gr)

Isabel wil voorlopig kleinschalig blijven maar gaat de uitdaging niet uit de weg om verder te groeien.

BELLES GRANOLA, Opbrakelsestraat 36 te 9660 Brakel.
Op facebook ook via bellesgranola

Nuus wenst beide ondernemingen veel succes en wensen hen veel succes met hun moedige maar mooie beslissing