Gemeente Lierde doet zijn uiterste best om het Bindend Sociaal Objectief (BSO) te behalen.

Iedere gemeente of stad in België dient een vooropgesteld BSO te bereiken. Wonen in Vlaanderen heeft bevestigd dat de gemeente Lierde voldoende inspanningen levert om dit te doen.
Het BSO wil zeggen dat er in een gemeente of stad een bepaald aantal sociale woningen aanwezig dient te zijn tegen 2025. De gemeente Lierde dient 43 bijkomende huurwoningen te realiseren, op dit moment staat de teller op 11 en zijn er in totaal 104 sociale woningen aanwezig in Lierde.

Wonen in Vlaanderen organiseerde vorig jaar een voortgangstoets waarbij een meting werd uitgevoerd van het sociaal woonaanbod. De gemeente Lierde zit niet op schema voor het behalen van het BSO maar stelde een plan van aanpak op waaruit blijkt dat de gemeente wel de nodige stappen hiervoor onderneemt.

“Wij weten dat we nog werk hebben om het BSO te behalen maar zijn tevreden dat Wonen in Vlaanderen ziet dat wij hiervoor de nodige inspanningen leveren” zegt Burgemeester Jurgen Soetens.
“Wij blijven zoeken naar nieuwe projecten en gaan in de toekomst zeker verder met het organiseren van een lokaal woonoverleg en het verder actualiseren van het leegstandsregister” benadrukt schepen van Sociale Zaken Antoine Van de Maele.

Sociale woningen – Dreefstraat Deftinge – Bindend Sociaal Objectief