© Facebook Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem

Zottegem: bijna 25 % geflitst op Verkeersveilige Dag

Sinds de grote kettingbotsing die op de E17 ter hoogte van Nazareth op 27 februari 1996 plaatsvond en waarbij meer dan 200 voertuigen betrokken waren en 10 doden en 56 zwaargewonden geteld werden, wordt ieder jaar een Verkeersveilige Dag georganiseerd. Omdat naast alcohol en drugs, afleiding en het niet-dragen van de gordel ook een te zware voet de grootste doodsoorzaak in het verkeer blijft, worden dan in de hele provincie uitgebreide snelheidscontroles gehouden.

Ook binnen de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem is voorbije maandag 27 februari aan deze actiedag deelgenomen. Op drie locaties werden (overdag) snelheidscontroles uitgevoerd: in Zottegem in de Langestraat, in Sint-Lievens-Houtem ter hoogte van Klein-Zottegem en in Herzele in de Sint-Antelinksstraat. Van de 945 automobilisten die passeerden aan die controleposten – allemaal opgesteld in een zone waar een toegelaten snelheid van maximum 50 km per uur geldt – werden er 234 of 24,76 % geflitst wegens te snel rijden. De hoogst gemeten snelheden per post waren respectievelijk 76 km per uur, 64 km per uur en 94 km per uur.