Toneelgezelschap Velzeke met ‘Striptease’ op de planken

Nadat de opvoering van dit blijspel eigenlijk al drie jaar geleden op het programma stond maar in de voorbije twee jaar telkens moest uitgesteld worden ingevolge de coronacrisis, kan het Toneelgezelschap Velzeke nu dan toch in het stedelijk Ontmoetingscentrum Velzeke aan de Provinciebaan voor het voetlicht komen met ‘Striptease’, een klucht in vier bedrijven van auteur Kamiel Kemels.

Het hele Striptease-verhaal begint bij Claude Staelens, een warmbloedige ‘vrouwenhater’ die als diensthoofd met zeer strenge hand de afdeling burgerlijke stand in het stadhuis leidt en een vuil spelletje speelt met zijn personeel. Om hun baas wat af te koelen, bedenken de bedienden een plan dat letterlijk weinig om het lijf heeft. Daarnaast zijn er ook nog geruchten over smeergeld en schriftvervalsing, wat van elk personeelslid een verdachte maakt…

De opvoeringen, in een regie van Antoine Van De Velde, vinden plaats op zaterdag 18 maart, zondag 19 maart, vrijdag 24 maart en zaterdag 25 maart (telkens om 19u45, behalve op zondag om 17u45). Op maandag 20 maart is er een galavoorstelling maar hiervoor zijn alle kaarten reeds de deur uit. Kaarten voor de andere gewone voorstellingen kosten 10 euro (kinderen tot 12 jaar gratis) en zijn te verkrijgen via de leden van Toneelgezelschap Velzeke of kunnen gereserveerd worden bij voorzitster Nadine Schepens (0486 09 71 85) en regisseur Antoine Van De Velde (0478 75 51 53).