Schepen Orville Cottenie trekt met nieuwe, neutrale en niet partijgebonden lijst naar gemeenteraadsverkiezingen 2024

'Pro9860' wil mensen met uiteenlopende achtergronden samenbrengen

Met pro9860 gaan we naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024”, steekt schepen Orville Cottenie van wal.  ‘Eind december 2022 lanceerde ik mijn plannen om met een nieuwe, neutrale en niet partijgebonden lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 te gaan. Dit kwam uitgebreid in de pers en op sociale media. De reacties die ik daarop ontving waren bijzonder talrijk en heel positief. Het is meer dan duidelijk dat er nood is aan een nieuwe lokale partij, een nieuwe lokale beweging die mensen met uiteenlopende achtergronden samenbrengt’, duidt Orville Cottenie.

‘Intussen zijn we twee maanden verder en hebben we niet stilgezeten.
Samen met een sterk team, waarin al onze deelgemeenten zijn vertegenwoordigd, werd en wordt met veel enthousiasme gewerkt aan de uitbouw van ons bestuur en kandidatenlijst.  Dit verliep heel vlot en het ambitieuze project krijgt steeds meer vorm. Nieuwe mensen, waarbij velen hun eerste stappen zetten in de lokale politiek, kwamen aan boord. Enthousiaste en gedreven mannen en vrouwen, die hun kennis en expertise willen inzetten voor het welzijn van onze gemeente en haar bevolking.
Het is een groeiend en boeiend verhaal. Vandaag is een mijlpaal: met trots en een blij gevoel lanceren we de naam van onze nieuwe partij:   pro9860‘.
Pro betekent voor. En dat is waar we voor staan: een positief verhaal !
Elke letter van pro kan meerdere invullingen hebben.
Positief, participatie, pro-actief, representatief, respectvol, rechtvaardig, Oosterzele, onafhankelijk, openheid, ondernemend, ondersteunend, …
9860 is de postcode van Oosterzele en verwijst naar onze gemeente en wie we zijn, een onafhankelijk en neutraal collectief met een sterke focus op wat ons lokaal bindt. Intussen schrijven we verder aan ons verhaal en ons partijprogramma. Een programma waarin het belang van de inwoner primeert en waarbij we de Oosterzelenaar ook actief willen betrekken. ‘Iedereen die bij ons aan boord komt, krijgt een uitgebreide opleiding, zowel intern als extern, zodat onze kandidaten prima voorbereid de gemeenteraadsverkiezingen tegemoet gaan. We komen vanaf nu heel regelmatig met nieuws. Wil je ons volgen, zoek je informatie of heb je interesse om mee te stappen in dit nieuw verhaal voor Oosterzele neem dan een kijkje op onze website www.pro9860.be of contacteer ons op  info@pro9860.be‘, klinkt het ambitieus bij Orville Cottenie. (marcel van de vijver, foto’s Danny De Lobelle)