Wat mag je verwachten op Sinksenkermis 2023?

Vaste waarden, maar ook veel nieuwe bands

We mochten van voorzitter Wim Magerman al een blik werpen op het programma van Sinksenkermis 2023. Daaruit blijkt alweer dat het Sinksencomité kosten noch moeite gespaard heeft om van de kermis een gezellig, veilig, fantastisch en voor iedereen toegankelijk volksfeest te maken. Elke Oosterzelenaar en veel feestvierders uit de regio present op de kermis, dat is het devies van voorzitter Wim Magerman en het Sinksencomité. De goesting is groot, het aftellen naar de Sinksenkermis is begonnen. Noteer met stip. Het feest zal dit jaar losbarsten van vrijdag 26 mei tot en met woensdag 31 mei 2023.

Het Sinksencomité is klaar voor een groots volksfeest met veel livemuziek, sport, evenementen, kermisattracties, vuurwerk, hectoliters bier, smulkramen en vooral veel sfeer. De verwachtingen liggen hoog. Er zal in Oosterzele opnieuw kunnen doorgezakt worden tot in de vroege uurtjes. De ontdekking: het pleintje (rechtover het gemeentehuis) was vorig jaar de plek waar de meeste feestvierders verzamelden. Het pleintje wordt nu ook in een mooi jasje gestoken. Het wordt dus weer gezellig, tegen elkaar plakken en zweten op het pleintje. Het epicentrum van de feesten. Maar er zijn ook nog de cafés, taverne Por Savor, het KSA – lokaal, en de drankstanden van verenigingen waar je volledig kan losgaan, uit de bol gaan, een stuk in uw gilet drinken als je daar zin in hebt. Maar glaasje op, laat je rijden. Wees verstandig.

Het Sinksencomité houdt vast aan tradities, opnieuw op de affiche: schieting, rommelmarkt, vuurwerk, zielendienst, wielerwedstrijd, avondmarkt. Jawel, er is dit jaar opnieuw veel zangtalent, gloednieuwe bands die in de smaak zullen vallen. Ronkende namen, zoals bijvoorbeeld Das Rock. En jawel, allemaal GRATIS. We raden je aan er zoveel mogelijk mee te pikken. Mogen Oosterzele op stelten zetten: Das Rock (StuBru coverband), Mother Mercury (Queen Tribute Band), 50 Tinten Brijs (Nederlandstalige covers), Still Crazy (crazy covers), Faute Bendt (Faute covers), Dirk Van De Velde, Marcoff & Dirk met The Oakfield Band, Dimi Zingt Hazes, De Helaasheid der Zingen (covers tussen pot en pint), Covergirl (op locatie Por Savor, Windekekouter), MeZaMi (Music from the heart), Hard 2 Handle (make your party). Muziek is de rode draad. Dikke ambiance gegarandeerd. Sinksenkermis draait om ontmoeten, ontdekken, ontstressen en beleven.

‘We willen de banden tussen de Oosterzelenaars sterker aanhalen en van de kermis een uniek volksfeest maken’, klinkt het eensgezind in het Sinksencomité. We zetten ook een promocampagne  op, brochures zullen rondgedeeld worden, je zal er een wegwijzer doorheen alle activiteiten vinden. We zijn ook fier dat we andermaal een eivol kermisprogramma gratis kunnen aanbieden aan de feestvierders’, klinkt het eensgezind in het Sinksencomité. Dankzij de sponsors en de medewerkers – velen tonen alweer een groot hart – kan het heerlijke menu dat het programma van Sinksenkermis biedt, alweer eens geserveerd worden, met héél veel dank. Je krijgt nu al een voorsmaakje. We komen later uitgebreid terug en dan verneem je meer over het programma van Sinksenkermis 2023. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).