CC De Plomblom zoekt deelnemers Open Mic 

Op 25 mei kan opkomend talent uit Ninove en omstreken z’n kans wagen op de Open Mic van CC De Plomblom. Inschrijven kan tot eind maart.

Talentenjacht

Met Open Mic wil het cultuurcentrum opkomende artiesten een podium bieden. Wie de talentenjacht wint, mag het voorprogramma verzorgen van een passende voorstelling in CC De Plomblom. Dit jaar krijgen kandidaten de bijzondere setting van de Spiegeltent ter beschikking, want Open Mic vindt uitzonderlijk daar plaats. Ze krijgen er een microfoon en podiumplek om het publiek en de vakjury in te palmen.

“We hopen een mooie mix van originele singer-songwriters, frisse rap, creatieve stand-up, … te mogen zien schitteren op het podium.”, klinkt het bij CC De Plomblom. “Veel mensen tonen hun kunnen al wel eens op sociale media. De echte belevenis van op een podium te staan en luid applaus te krijgen van het publiek, is toch nog wat anders. Als cultuurcentrum willen we de artiesten van morgen liefst vandaag al live en van dichtbij aan het werk zien. Open Mic biedt hen – en ons – die unieke kans.”

De vorige editie van de talentenjacht werd een succesverhaal voor Helena Van Der Auwera. De vijfkoppige jury kroonde haar tot winnaar en ze nam ook de publieksprijs mee naar huis.

Praktische informatie

Wie z’n eerste (of tweede) stappen in de spotlight wil zetten, stuurt voor 1 april een demofilmpje van 2 minuten en een motivatiemail naar openmic@ninove.be. Kandidaten zijn 16+ en brengen solo een originele act. Alle info lees je op de website van CC De Plomblom www.ccdeplomblom.org/openmic