Gouden schoen Nicky Evrard speelt volgend seizoen voor Chelsea

Toptransfer is rond

Het is nu officieel. Red Flames-doelvrouw Nicky Evrard speelt volgend seizoen voor Chelsea. Van een toptransfer gesproken. Chelsea kwam al eerder op de proppen, wilde haar al tijdens de wintermercato naar de Londense club halen. Het siert Nicky (27) dat ze aan haar contract bij Oud Heverlee hield, ze hielp OHL mee aan de titel. De handtekeningen zijn gezet, Nicky speelt in het seizoen ‘23 – ‘24 in de Women’s Super League. De toekomst voor Nicky Evrard oogt veelbelovend. Ze past perfect in het plaatje van het ambitieuze Chelsea, absolute top in Europa. De Blues zitten in de kwartfinale van de Champions League, ze komen uit tegen Lyon. Chelsea is in de run in de titelstrijd samen met Manchester (City en United) en Arsenal. Binnenkort maakt ze kennis met de coach Emma Hayes. Ze maakte wel al kennis met Stuart Searle, de keeperstrainer. Haar vriendin Shari Van Belle (eveneens speelster van de Red Flames) is apetrots op Nicky, die het een grote eer vindt dat haar vriendin aan de slag gaat bij de gerenommeerde Engelse club. Nicky en Shari waren best onder de indruk van Stamford Bridge. Nicky kijkt uit naar haar samenwerking met Stuart Searle, die al de nationale doelvrouwen van Zweden (Zelcira Musovic) en Duitsland (Ann Katrin Berger) de knepen van het keepster-vak bijbracht.
Een droom komt uit voor Nicky Evrard, die opgroeide in Balegem (Houte). Als meisje had ze al vlug de microbe te pakken voor het voetbal. Dankzij haar beresterke prestaties op het Europees kampioenschap waar ze zich ontpopte tot penaltyspecialist kreeg ze het predicaat ‘Flames heldin’. Haar uitzonderlijke prestatie op het EK kreeg een internationale weerklank.
Nicky, die sinds de uitreiking van de Gouden Schoen op 25 januari 2023, nationale en internationale aandacht kreeg en haar sterke prestaties dit seizoen bij  Oud Heverlee Leuven (ze reeg er met verbazend gemak een sliert clean sheets aan elkaar), was ook Chelsea niet ontgaan. De Engelse topclub bleef maar hardnekkig aandringen om haar over de streep te trekken. Een grote eer en mooie bekroning voor ‘gouden schoen’ Nicky, die als allereerste als doelvrouw de gouden schoen won en als eerste Belgische het doel van Chelsea zal verdedigen. ‘Het is fantastisch om voor zo’n grote club te kunnen spelen’, aldus Nicky. Op sportief en financieel vlak zet Nicky een serieuze stap vooruit.  (marcel Van de vijver, foto’s danny de lobelle)