16.664 euro bij mekaar gebracht voor KOM OP TEGEN KANKER (Joke)

Team Destination HOPE loopt 100 km voor Kom op tegen Kanker

 

Team Destination HOPE loopt 100 km voor Kom op tegen Kanker

 

Destination HOPE, het team Destination HOPE is klaar voor de finale van de 100km-run. Een team van 4 lopers stoomt zich tijdens de laatste twee weken voor de run volledig klaar om samen 100km te lopen op zondag 19 maart in Deinze. Intussen kunnen ze met trots de totaalsom bekend maken van alle acties die ze de voorbije maanden voerden. Het ingezamelde bedrag gaat volledig naar kankeronderzoek met een directe meerwaarde op het welzijn van patiënten.

Eind juni kreeg Joke Podevijn te horen dat ze kanker heeft. Uit dankbaarheid voor de behandeling die ze kreeg, zette ze samen met haar dierbaren een bijzonder project op poten, namelijk ‘Destination HOPE’. Hun doel daarbij was aandacht vestigen op de ziekte die jaarlijks meer dan 40.000 Vlamingen treft, maar vooral zoveel mogelijk geld inzamelen om nieuw levensbelangrijk kankeronderzoek mogelijk te maken.

 

“Samen lopen tegen kanker”

 

De 100km-run is een uniek loopevenement georganiseerd door Kom op tegen Kanker. Zondag 19 maart 2023 vindt de vijfde editie plaats in Deinze. Van de meer dan 600 ingeschreven teams, is ook een team voor Brakel van de partij, Destination HOPE. De voorwaarden om te kunnen deelnemen aan de 100km-run houden in dat elk team een startbedrag van 2500 euro bij elkaar moet zien te krijgen en daarnaast een team van 4 lopers afvaardigt die samen 100km lopen.

Het principe van de 100km-run gaat als volgt: 40 + 30 + 20 + 10 = 100. Eén loper start als eerste, en na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen ook samen over de finish en het team legt op die manier samen 100 km af.

De 100km-run en haar lopers kunnen ook dit jaar rekenen op de inzet, steun en motivatie van allerlei BV’s die de actie ondersteunen. Meters van het evenement zijn sportster Mieke Gorissen en Thuis-actrice Lauren Müller, alias Tilly. Beide meters kregen ook in hun families te maken met kanker, zo verloor Lauren haar vader aan de ziekte. In team Lauren vinden we ook haar co-speler uit Thuis, Stan van Samang.

 

 

“Recordbedrag voor kankeronderzoek”

 

Alle deelnemers dragen een steentje bij in de strijd tegen kanker door fondsen te werven om het inschrijvingsgeld bijeen te zamelen. Tijdens de voorbije maanden trainden 4 van Jokes gezinsleden voor de loop, intussen zagen de vele supporters van het team het ingezamelde bedrag almaar oplopen. De kaap van 2500 werd al heel gauw overschreden dankzij de massale steun van donateurs en de succesvolle acties van het team.

 

Daar bleef het echter niet bij. Joke en haar team hadden slechts een doel: een recordbedrag inzamelen! Daarvoor zetten ze heel wat acties op touw om nog meer geld te vergaren. Ze konden daarbij op heel wat hulp rekenen. Jokes oud-leerlingen organiseerden een carwash, haar neefjes en nichtjes ontwierpen kerstkaarten en juweeltjes om te verkopen, vrienden en familie verwelkomden wandelaars tijdens een winterse tocht door Brakel en als laatste actie was er een afhaalgeutelingen- en pastafestijn.

 

Een week voor de run is het zover en kan het team met grote trots het eindbedrag bekendmaken dat ze schenken aan Kom op tegen Kanker. Alle acties leverden maar liefst 16.664 euro op, daarmee werd het vooropgestelde startbedrag ruim overschreden. Kathleen Podevijn: “Het optimisme en de kracht die ik dagelijks zie bij mijn zus is bewonderenswaardig, eenzelfde vechtlust die zovelen getroffen door kanker moeten opbrengen. Tijdens het lopen leveren wij slechts een symbolische inspanning, in tegenstelling tot de continue strijd van kankerpatiënten. Elke stap die ik zet, is er eentje voor Joke en voor alle anderen die onverbiddelijk het gevecht moeten aangaan, ik loop voor hoop!”

 

Op de facebookpagina Destination HOPE of via de teampagina op de website van de 100km-run: www.de100kmrun.be/team/destination-hope kan je alle acties van het team bekijken. Het team steunen kan uiteraard ook door op 19 maart aanwezig te zijn in Deinze.

De 100km-run is een uniek loopevenement, waarbij teams van vier samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker: dat is de 100km-run voor Kom op tegen Kanker.

 

Kom op tegen Kanker zet zich op velerlei vlakken in tegen kanker. Zo bieden ze steun aan patiënten en hun naasten, ondersteunen ze helpers, komen ze op voor patiëntenrechten en financieren ze onderzoek en projecten. Daarnaast is ook de informatie omtrent kanker een van hun prioriteiten. Ze informeren, sensibiliseren en voeren druk uit op het beleid, zodat het risico bij de bevolking daalt en kanker vroeger kan worden ontdekt. Al deze doelen kunnen ze bereiken via fondseninzameling.

 

Meer informatie over de 100km-run voor Kom op tegen Kanker vind je op de100kmrun.be.