Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

  • Voor het busvervoer van leerlingen van de stedelijke basisscholen De Kleine Planeet en De Smidse voor daguitstappen en zwemlessen sloot de stad een driejarig contract af (voor het voorbije, dit en het volgende schooljaar) met Coachpartners uit Lede ten bedrage van 26.936 euro per jaar. Deze firma liet nu echter weten dat zich ingevolge de stijging van de brandstofprijzen en personeelskosten voor het volgende schooljaar een prijsherziening van ruim 10 % of bijna 2.800 euro opdringt. Het stadsbestuur heeft hierop besloten “merkelijk minder uitstappen dan voorzien in de gunning” te laten doorgaan zodat de jaarkost voor dit leerlingenvervoer behouden kan blijven.

 

  • Karateclub Oudenhove en het Feestcomité Leeuwergem kunnen al op respectievelijk 40 jaar en 25 jaar werking terugblikken. Naar aanleiding van dit jubileum krijgen zij uit de stadskas een ‘gelegenheidsgeschenk’ van – ook respectievelijk – 148 euro en 248 euro. KSV Sottegem ontvangt eveneens een speciale subsidie van 248 euro. De geel-blauwe voetbalclub bestaat al 100 jaar.

 

  • Een berichtje op een sociaal medium over de almaar verminderende aantrekkingskracht van de wekelijkse dinsdagmarkt in het stadscentrum – zowel naar marktkramers als naar bezoekers toe – lokte onlangs verschillende opmerkingen uit waarin iedereen zijn/haar waarheid over de oorzaak of reden daarvan verwoordde. Wij vernamen in dit verband dat in de voorbije weken een viertal marktkramers bij het stadsbestuur het abonnement voor hun standplaats lieten opschorten, allemaal wegens langdurige ziekte. Een verkoper van o.a. tafelkleden (Heldenlaan) liet de stopzetting van zijn abonnement noteren. Dat deed trouwens ook de uitbater van de pizzatruck die voorheen wekelijks op het Sint-Hubertusplein in Sint-Maria-Oudenhove postvatte.

 

  • Nog wat de wekelijkse markt betreft: in de komende maand april gaat stad Zottegem voor de vierde keer deelnemen aan de Maand van de Markt, een initiatief van de provincie om de marktbeleving op te waarderen en ter promotie van het marktgebeuren in Oost-Vlaamse steden en gemeenten. Het stadsbestuur heeft beslist om hiervoor 100 euro opzij te leggen: naast prijzen geschonken door de provincie, zullen er via aankopen bij verschillende marktkramers ook vier waardebonnen van 25 euro te winnen zijn die nadien kunnen gebruikt worden bij Zottegemse handelaars. Meer nieuws over hoe aan deze tombola (met volle spaarkaarten) kan deelgenomen worden, volgt later.