Pastorie Munte: expo Samen-Hang

Laurence Machelaert en Ellen Roels, twee Merelbeekse kunstenaars, stellen hun nieuw werk voor

Vrijdag avond werd de tentoonstelling Samen-Hang in het bij zijn van Scheppen van cultuur Luc Van Huffel geopend.

De expo is open van zaterdag 11 maart 2023 tot en met zondag 16 april 2023. In de  Oude Pastorie, Munteplein 6, 9820 Merelbeke-Munte

  • Zaterdag van 13:30 tot 17:30
  • Zondag van 13:30 tot 17:30
  • OPGELET: in maart ENKEL open op ZONDAG
    vanaf 1 april: ELKE dag

De inspiratiebron van Laurence is een moment van verrukking bij het zien van bepaalde beelden uit haar omgeving. Het is een uitdaging om dat gevoel weer te geven dmv verf en houtskool op alledaags materiaal zoals karton, krantenpapier en hout. Voor haar multimedia werk baseert ze zich hoofdzakelijk op beelden uit de kunstgeschiedenis waarbij ze personages uit oude schilderijen een tweede leven geeft.

 

 

 

 

 

Bij Ellen is de natuur haar thema en vooral het verlangen om in die natuur te vertoeven, maar ook het vermogen van de menselijke verbeelding die ons verder brengt. Verder gaan dan de schoonheid, de geuren, de geluiden en de kleuren. Bestaande beelden manipuleert ze, ze voegt er iets aan toe of neemt het juist weg, ze abstraheert maar laat het oorspronkelijk beeld nooit helemaal los. Het is een zoeken naar verwondering en een intens gevoel, maar ook naar een gevoel van vervreemding.