Diabetes Liga Zottegem schenkt 250 euro aan Diabetes Liga Sociaal Fonds

Diabetes Liga Zottegem heeft 250 euro geschonken aan het Diabetes Liga Sociaal Fonds. Met hun gift willen ze kwetsbare kinderen en jongeren met diabetes helpen om begeleid op kamp of vakantie te gaan.

Diabetes Liga Zottegem overhandigde de cheque tijdens het vrijwilligersfeest van Diabetes Liga op 26 februari in Aalst. Het gedoneerde bedrag gaat integraal naar het Sociaal Fonds van de Diabetes Liga. Met het Sociaal Fonds zorgt de Diabetes Liga onder meer voor de (terug)betaling van medische begeleiding en zorg op kampen voor kinderen met diabetes.

De motivatie voor een gift moest Rik Vandeputte, voorzitter Diabetes Liga Zottegem niet ver zoeken: “Onze lokale afdeling organiseert jaarlijks een aantal evenementen voor mensen met (een hart voor) diabetes. Onze wandelingen, lezingen, infosessies en praatcafés kennen telkens weer een groot succes. Op deze manier willen wij alle geïnteresseerden informeren, de mensen met elkaar in contact brengen en iedereen aanzetten tot bewegen.”

“Ons lokaal bestuur is sociaal geëngageerd waardoor wij direct op de kar gesprongen zijn om zelf een financiële bijdrage te schenken aan Diabetes Liga Sociaal Fonds. Met onze 250 euro weten we dat we hiermee enkele kinderen gelukkig kunnen maken tijdens de volgende zomervakantie”, vult ondervoorzitter Rita De Lange aan.

En dat gebaar is erg welkom, want meer dan 3000 kinderen in België hebben diabetes type 1. Elke dag insuline inspuiten of een pomp dragen, het vraagt zo zijn tol. Daarom kan een vakantie of kamp met lotgenoten deugd doen. Tijdens de kampen leren de kinderen en jongeren lotgenoten kennen en leren ze op een speelse manier omgaan met diabetes.

“Als lokale afdeling weet Diabetes Liga afdeling Zottegem heel goed hoe moeilijk het is om fondsen bijeen te krijgen. Daarom beseffen we ook dat kinderen in kansarmoede niet altijd de kans krijgen om op vakantie te
gaan”, besluit voorzitter Vandeputte die nog meegeeft dat je ook als particulier of bedrijf een steentje kan bijdragen om nog méér kinderen gelukkig te maken. “Neem gerust met ons contact op zodat we samen aan
de kar kunnen trekken!”

Meer info via www.diabetes.be/gift