Expo:‘Een zee van liefde’:door leerlingen van het Atheneum

“Mooiste compliment als auteur"

Luna Truye en medeleerlingen lieten zich inspireren door ‘Een zee van liefde’ van auteur Pieter Gaudesaboos, artistieke vorming Valerie Vanheule

Er loopt momenteel tweedelige een expo van Auteur Pieter Gaudesaboosin het Cultuurhuis van Merelbeke, rond zijn verhalen over de liefde tussen een pinguïn en een beer.

Pieter Gaudesaboos is de winnaar van de jury en publieksprijs Boon 2022 kinder- en jeugdliteratuur, ‘Een zee van liefde’.

Valerie Vanheule (artistieke vorming)
Pieter Gaudesaboos

Dit schooljaar hebben meer dan honderd leerlingen van GO! Atheneum Merelbeke meegewerkt aan de tentoonstelling ‘Een zee van liefde en zoveel meer…’. Tijdens de lessen artistieke vorming zijn ze creatief aan de slag gegaan om zelf kunstwerken te maken die gebaseerd zijn op het boek ‘Een zee van liefde’ van dhr. Pieter Gaudesaboos. . Het Atheneum Merelbeke werkt samen met het FLUXLAB om de werken digitaal uit te voeren. Het maken van de overige werkstukken wordt begeleid door de leerkracht artistieke vorming, V. Vanheule. Van de eerste tot de laatste graad, werkten leerlingen in woord en beeld rond het verhaal. Er zijn animatiefilmpjes, 3D letters, sculpturen en tekeningen, druk in negatief en zelfs bas-reliëf in klei.”

Er zitten heel wat pareltjes bij waar onze school terecht fier op is en de auteur verraste.“Een fantastische prestatie”.