Insectenhotels op twee Zwalmse begraafplaatsen

In Zwalm werd op de begraafplaatsen van Meilegem en Dikkele een insectenhotel geplaatst. “Zo’n insectenhotel is van onschatbare waarde voor onze natuur”, licht N-VA schepen van begraafplaatsen, Peter Van Den Haute, toe. “Hiermee helpen we ons ecosysteem op natuurlijke wijze in stand te houden. Het zijn immers geschikte onderkomens voor nuttige insecten, zoals lieveheersbeestje die helpen bij de bestrijding van bladluizen of voor bepaalde bijensoorten die essentieel zijn bij de bestuiving van onze groenten en fruit.”

“De keuze voor Dikkele en Meilegem is uiteraard geen toeval: hier is ook nog ruimte voor een zone met inheemse bloemen, die voorzien we van als het weer het toelaat. De insectenhotels en bloemenweides zijn alweer een stap in de vergroening van onze begraafplaatsen. Die willen we laten evolueren naar echte begraafparken, waar rust, sereniteit en bezinning centraal staan”, aldus nog Van Den Haute.