Brons voor Zottegemnaar Arthur D’haeseleer tijdens Vlaamse STEM-Olympiade

Arthur D’haeseleer van het zesdejaar in De Vlinder van Vrije Basisschool Velzeke heeft brons behaald tijdens de Vlaamse STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) Olympiade.

‘Er waren dit jaar 26.291 deelnemers en de kans om een finalist te hebben op school was dan ook maar  1 op 500″, vertelt juf Linda Verliefde trots. “De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar deden op 28 november mee aan de voorronde en toen we de resultaten ontvingen, waren die wel heel goed  en kregen we het bericht dat één van onze zesdeklassers, Arthur D’ haeseleer, finalist was en op zaterdag 11 maart naar Brussel mocht. Als school zijn we toch wel heel fier op Arthur. Arthur is geboeid door wetenschap, techniek en vooral de ruimte. Tijdens de finale zaterdag moesten zestien heel moeilijke STEM vragen opgelost worden en vier praktische STEM-proeven uitgevoerd worden (elektriciteit, programmeren robot, mechanica en biotechnologie). Arthur haalde daar een bronzen plaats. De klasjuffen, juf Maud en juf Linda, en zijn klasgenoten gaven hem maandag op school een welverdiend applaus.”