Praatcafé Dementie Zottegem: langer thuis met dementie

Na een eerste activiteit eind januari rond het thema ‘Dementie, depressie of delier?’ gaan de deuren van het Praatcafé Dementie Zottegem op dinsdag 28 maart open voor de tweede bijeenkomst van dit elfde werkjaar.

Teneinde dementie bespreekbaar te maken, wil dit Praatcafé voornamelijk voor familieleden van mensen met dementie en/of hun mantelzorgers een ontmoetingsplaats zijn waar zij elkaar op geregelde tijdstippen (tweemaandelijks, behalve tijdens de zomervakantie) kunnen treffen. Daartoe werd in het najaar 2012 door het Vlaamse Expertisecentrum Dementie Paradox ook in Zottegem zo’n praatcafé opgestart, vooral voor de betrokkenen uit de regio Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Lierde en Zottegem zelf.

De bijeenkomsten gaan telkens door van 19 tot ca. 21 uur in het LDC Egmont op de OCMW-site (ingang via de A. Gevaertlaan). Naast mogelijkheid om in een ongedwongen sfeer onderling ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen met lotgenoten, wordt daarbij telkens ook speciale aandacht besteed aan een of ander aspect in verband met dementie. Tijdens deze tweede bijeenkomst van dit werkjaar op dinsdag 28 maart zullen ditmaal de ergotherapeuten Pieter Van Ruyskensvelde en Phaedra Van Hoof, respectievelijk verbonden aan het AZ Sint-Elisabeth Zottegem en de Liberale Mutualiteit Oost-Vlaanderen, uitleggen van welke hulpmiddelen kan gebruikgemaakt worden om personen met dementie langer thuis in hun vertrouwde omgeving te laten wonen. De toegang tot het Praatcafé is gratis; ook andere belangstellenden zijn welkom. Voor meer inlichtingen en inschrijving (wenselijk maar niet verplicht) kan men telefonisch via 09 364 56 95 terecht.