170 leerlingen van GO! atheneum Geraardsbergen vertrekken op buitenlands ErasmusPlus-avontuur

Geraardsbergen. Curaçao, Italië, Spanje, Kroatië, Denemarken en Portugal zijn de landen waar delegaties van KA-jongeren een unieke ErasmusPlus-ervaring kunnen ervaren. Een echte exodus vond plaats op het GO! atheneum Geraardsbergen, want ongeveer 170 leerlingen, en ook nog eens een 15-tal begeleiders, vertrokken naar verschillende spectaculaire buitenlandse bestemmingen.

Het ErasmusPlus-avontuur van deze laatstejaarsleerlingen brengt hen voor een boeiende 7-daagse of 14-daagse reis naar verschillende buitenlandse bestemmingen. Naast stageopdrachten bij lokale bedrijven of werkgevers zullen de leerlingen daar ook les volgen in lokale instellingen. Natuurlijk is er ook plaats voor heel wat culturele en amusante uitstappen, teambuilding en het ontdekken van steden en natuur.

Een selectie leerlingen van de studierichting ‘Defensie en veiligheid’ zit momenteel in Roskilde (Denemarken). De leerlingen van het zesde jaar ‘TSO’ kregen Milaan (Italië) als uitvalbasis voor hun stage-opdrachten. Naar de Spaanse zon trokken de leerlingen van het zesde jaar ‘Humane wetenschappen’ die vanuit Valencia opereren. Hun collega’s van het zevende jaar ‘BSO’ vlogen iets verder naar Cordoba (Spanje). Op het Kroatische eiland Krk verblijft een delegatie van leerlingen uit het vijfde en zesde jaar ‘Techniek-wetenschappen’. De leerlingen uit het zesde jaar ‘ASO’ verblijven dan weer in Barcelos, dicht bij de Portugese wereldstad Porto.

Naast de 170 laatstejaarsleerlingen vertrekken vanaf morgen ook nog eens alle vierdejaarsleerlingen op GWP. Zo’n 190 vierdejaarsleerlingen trekken naar Normandië of de Belgische kust voor een plezant driedaags avontuur.

Het GO! atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op internationalisering en stimuleert alle leerlingen om kritische en zelfredzame wereldburgers te worden.