Vooruit Zottegem roept Flanders Classics ter orde met Kleine Flandrien-tekenplaat: “Onze mooie kasseien moeten weer in de Ronde!”

Om de organisator van de Ronde Van Vlaanderen Flanders Classics warm te maken om volgend jaar opnieuw over de Paddestraat in Velzeke te rijden, organiseert Vooruit Zottegem een kleurrijke actie: “We willen de organisatie verrassen met zoveel mogelijk kleurrijke tekeningen van onze Paddestraat zodat ze Zottegem in 2024 niet links laten liggen.” 

“Je voelt het al een beetje als je door de Vlaamse Ardennen rijdt: wielerliefhebbers komen onze streek verkennen. Ook een passage over de kasseien van de Paddestraat en de Lippenhovestraat staan vaak met stip genoteerd,” zegt Kurt De Loor, Vlaams Volksvertegenwoordiger voor Vooruit. “Onze teleurstelling was dan ook groot toen bekend werd dat De Ronde Van Vlaanderen dit jaar niet in Zottegem passeert. Heel erg jammer. Het was ooit anders: in 2017 en de twee jaren erna werd de Egmontstad nog ‘Dorp van de Ronde’ en elk jaar staan toeschouwers rijen dik langs de Paddestraat en de Lippenhovestraat. Het wordt dit jaar een wielerhoogdag in mineur in onze stad. De Ronde is niet hetzelfde zonder Zottegem, en Zottegem is niet hetzelfde zonder Ronde van Vlaanderen.”

Yana Giovanis, gemeenteraadslid voor Vooruit, vult aan: “Het is spijtig, maar we mogen niet bij de pakken blijven zitten. Zottegemnaren blijven niet kniezen in een hoekje, ze ondernemen actie! Om Flanders Classics, de organisator van De Ronde, te overtuigen om volgend jaar onze mooie kasseien niet te vergeten, organiseren we met Vooruit Zottegem een kleurrijke actie. We willen de organisatie voor de koers verrassen met zoveel mogelijk tekeningen van onze Kleine Flandrien in de beroemde Paddestraat. Zo willen we De Ronde van Vlaanderen 2024 opnieuw mee kleur geven. Onze mooie kasseien moeten weer in De Ronde!”

Wedstrijd

“Wil je kans maken om te winnen en met de familie gratis naar Plopsaland te gaan? Kleur de Kleine Flandrien-tekenplaat en bezorg ze voor 29 maart in de brievenbus (Heldenlaan 8 bus 1 in Zottegem). Vooruit Zottegem bezorgt de tekeningen aan Flanders Classic en de winnaars worden door Vooruit persoonlijk op de hoogte gebracht. De kleurplaten kunnen afgehaald worden in een aantal handelszaken in Zottegem, alsook gedownload worden van de facebookpagina van Vooruit Zottegem”, aldus nog De Loor en Giovanis.