Brandweer Zottegem: derde motortreffen voor goed doel

Na drie jaar noodgedwongen afgelasting wegens de coronapandemie en de naweeën ervan is er op zondag 26 maart afspraak voor de derde motorrondrit van Brandweer Zottegem. Het was in het kader van de viering van 150 jaar Brandweer Zottegem in 2018 dat deze activiteit in het feestprogramma ingelast werd en wegens het succes ervan enerzijds alsook op vraag van heel wat deelnemers anderzijds werd binnen de Vriendenkring Brandweer Zottegem beslist om het daaropvolgende jaar opnieuw dergelijk motortreffen met rondrit te organiseren. Daarbij kwamen zo’n 650 deelnemers langs aan de inschrijvingstafel. Daarna kwam covid stokken in de wielen steken zodat deze motorrondrit thans pas aan zijn derde editie toe is.

Nadat met de eerste rondrit de ganse hulpverleningszone Vlaamse Ardennen doorkruist werd en de tweede motortocht vooral door het Pajottenland liep, gaat de bewegwijzerde route van bijna 170 km ditmaal deels door de Vlaamse Ardennen maar vooral richting Henegouwen/Wallonië en eventjes tot over de Franse grens. Onderweg zijn twee haltes voorzien: in de Doornikse deelgemeente Vezon en in de Ronde Van Vlaanderenstraat in Kluisbergen. Vrij vertrek (inschrijven vanaf 9 uur tot 12 uur) en aankomst vinden plaats aan de brandweerkazerne in de Meengracht, waarvan de poort ook openstaat voor kijklustigen die de rondrit niet (mee)rijden en er terechtkunnen voor een drankje. De deelnameprijs bedraagt 8 euro voor de motorrijder, 6 euro voor duozitter (inbegrepen koffie en ontbijtkoek zolang de voorraad strekt + 1 gratis consumptie).

Zoals bij de vorige twee edities gaat ook de opbrengst van dit motortreffen naar het goede doel. Na de eerste Lenterondrit kon Brandweer Zottegem een cheque van 3.528 euro overhandigen aan de nationale vzw Pinocchio die in heel België het welzijn en de belangen van kinderen en jongeren met brandwonden behartigt. In 2019 werd 4.840 euro geschonken aan de vzw Stisa die in 2010 als een lokaal project opgestart werd door broer en zus Stijn en Isabelle De Bruycker met als missie nieuw speelgoed te bezorgen aan ernstig zieke kinderen die een specifieke zorg nodig hebben. Deze derde motorrondrit gaat opnieuw door ten voordele van de vzw Pinocchio.