Carlos Waterinckx – oudste zoon van Frans Waterinckx – overleden

Geraardsbergen/Sint-Lievens-Esse. Zaterdag 18 maart overleed Carlos Waterinckx (77). De gewezen Geraardsbergenaar werd op zondag 4 november 1945 geboren en overleed vorige week zaterdag na een slepende ziekte te Sint-Lievens-Esse. Hij was weduwnaar van mw. Annemie Focquaert en was de oudste zoon van wijlen dhr. en mw. Frans Waterinckx. Hij had drie kinderen: Alex, Katrien en Astrid. Hij was lid van de Marnixring Zuid-Oost-Vlaanderen.

Carlos Waterinckx genoot een goede opleiding. Na Grieks-Latijnse humaniora in het Sint-Catharinacollege werd hij burgerlijk ingenieur aan de KULeuven. Hij was een eminente geest, een verwoed puzzelaar, een kunstverzamelaar en een nobel mecenas. ‘Hij was een eminente geest. In het Geraardsbergs college waren wij klasgenoten en in Leuven waren we compagnons de route. Pas afgestudeerd in het college reisden we met Carlos en enkele gewezen klasgenoten naar de Weltausstellung des Verkehrs in Munchen. Met Carlos aan het stuur van de auto en eveneens met enkele klasgenoten reisden we later ook nog naar Spanje waar het toerisme pas op gang was gekomen’, getuigt Albert Schrever.

Condoleren kan je via: https://rouwregister.dentandt.be/P1220.aspx?IdPer=765981

Julien Borremans