N.S.B. Groot-Zottegem: tweede Veteranendag plechtigheid

op 7 april vanaf 10:30hr aan de dekenale kerk, Markt Zottegem

Elk jaar wordt op veteranendag hulde gebracht aan alle Belgische militairen die om het leven kwamen tijdens humanitaire- en vredesoperaties. De datum werd in 1998 gekozen ter herdenking van de tien Belgische militairen die op 7 april 1994 werden vermoord in Kigali (Rwanda). Deze herdenking zal onder andere in het teken staan van wat Defensie voor u kan betekenen in onze Provincie.

Een oud medewerker “wapenbeheersingsverdragen” van de Belgische Defensie zal ons een bijzondere inkijk geven aangaande ruim 1 jaar oorlog in Oekraïne. Natuurlijk gedenken we ook alle gesneuvelde Oekraïense burgers en militairen door het spelen van het Oekraïense volkslied. We wensen op deze wijze het Oekraïens e volk te eren voor hun moed en vastberadenheid tegenover de vijand.
De plechtigheid zal tussendoor muzikaal opgeluisterd worden door een muzikant van de Silver Thistle Pipes and Drums.

Op 7 april vanaf 10:30hr aan de dekenale kerk, Markt Zottegem. De plechtigheid start om 11:00hr