Opnieuw geen treinverkeer Zottegem – Oudenaarde

Omdat er door Infrabel, zoals ook in het voorbije weekend het geval was, op deze spoorlijn verder werken moeten uitgevoerd worden voor de vernieuwing van de infrastructuur, zal er in het eerstkomende weekend van zaterdag 25 en zondag 26 maart opnieuw geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Zottegem en Oudenaarde. In beide richtingen zullen de treinen vervangen worden door een NMBS-bus. Deze bussen rijden echter niet helemaal volgens dezelfde dienstregeling als vorig weekend.

Vanuit Zottegem richting Oudenaarde vertrekken de vervangbussen aan een tijdelijke halte naast het station (voorkant, Stationsplein 2) om 7u45, 8u45 en zo verder om het uur tot 22u45. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer, met ook een tussenstop te Munkzwalm in de Sportlaan aan het station, bedraagt 35 minuten (dus aankomst in Oudenaarde om 8u20, 9u20 enz.). Er rijdt ook nog een extra laatste bus met vertrek in Zottegem om 23u23 (aankomst in Oudenaarde om 23u58).

Vanuit Oudenaarde naar Zottegem vertrekken de eerste vervangbussen om 5u06, 6u06 en 7u06, daarna om 8u35 en zo verder om het uur tot 21u35 (ook met tussenstop in Munkzwalm). De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 5u41, 6u41, 7u41 en daarna om 9u10 enz. In deze rijrichting is geen extra laatste bus voorzien. Met de vervangbus kan eventueel (alleen) een vouwfiets meegenomen worden.

Wij herinneren ook aan een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) in verband met het wijzigen van het traject en/of de vertrekuren van sommige treinen vanuit en naar station Zottegem (nog tot en met volgende week vrijdag 31 maart).