Alweer topprestatie van Con Animo

Stormachtig applaus voor slagwerkers Truus, Peter, Karel en Stef

Een tjokvol GC De Kluize. De Oosterzeelse cultuurtempel was inderdaad aardig volgelopen voor het Lenteconcert van de Koninklijke Muziekvereniging Con Animo. Het werd genieten van begin tot einde. Con Animo trok op zaterdagavond 25 maart
opnieuw alle registers open. Velen waren benieuwd hoe het gloednieuwe lenteconcert  van Con Animo zou klinken. Het werd een knaller van een concert. Alweer een topprestatie. Een verbluffend straf concert. Het zou in de gemeentewet moeten ingeschreven worden dat elke Oosterzelenaar minstens in zijn leven één concert moet bijgewoond hebben van Con Animo. H
et publiek zag dat het mega-goed was en bedankte met een minutenlang applaus. Het ‘specialleke’ van de avond kwam van de slagwerkers. De slagwerkers Truus De Gelder, Peter Vandekerckhove, Stef De Neve en Karel De Clercq werden beloond met een stormachtig applaus, ze toonden hun talent op de vibrafoon, de drums, de marimba en zelfs op olievaten. Een beetje chauvinisme mag toch.
Met de muziekvereniging Con Animo heeft de gemeente iets uniek in handen, puur Oosterzeels en daar zijn we fier op.
 
Er is voor zo’n concert duidelijk een ruim publiek te vinden, zo bleek ook in GC De Kluize. Het publiek genoot en de bewondering zou naarmate het concert vorderde alleen maar toenemen. Dirigent Bart Van Der Strieckt (stijlvol, wat een klassenman, ademt muziek) en de muzikanten hebben gepassioneerd gewerkt aan het Lenteconcert. Bloed, zweten en tranen moet het gekost hebben voor dirigent Bart Van Der Strieckt én de muzikanten om zo’n hoogstaand concert op de planken te zetten. Repeteren, repeteren, repeteren…denken we.
Iedereen zag dat het goed was.  Con Animo veroverde nog maar eens alle harten. De  53 – koppige bezetting gaf zich volledig. Een concert met veel enthousiasme gebracht. En heel wat jong volk op het podium.  Vanaf de opener ‘Marche des Parachutistes Belges’ zat het er ‘boenk’ op. Clever van Con Animo om met zo’n straf en bekend nummer te starten. Maar ook Compostela, A tribute tot Lionel, Deborah’s Theme, Symphonic Highlights from Encanto, How to train your dragon, Dances with Wolfes, Adele in concert, Tonnen – Weise en Balkan Dance Reisversie, het klonk allemaal prachtig. Con Animo waagde zich alweer aan een groots opgezet en gedurfd concert. De muzikanten, de solisten trokken meteen alle aandacht naar zich toe. Je zag ze zo openbloeien en bewezen op elk hun domein hun charisma. De show van de slagwerkers was het extra element dat dit hemels avondje onvergetelijk maakte. Kippenvelmomenten. Er kwamen dankwoorden van voorzitter Pieter Vermassen en Karel De Clercq. Het concert werd ook een postuum eerbetoon aan Julien Lenssens, die op 23 december 2022 overleed. Hij was gans zijn leven in de ban van de muziekvereniging, de langst spelende muzikant van de muziekvereniging, een groot hart voor Con Animo.
De programmatie bleek een schot in de roos. Een concert op een hoog niveau. Te oordelen naar het warm applaus en de positieve reacties die het lenteconcert kreeg, heeft iedereen ademloos genoten. De muziekliefhebbers laten watertanden daar is de harmonie Con Animo ten volle in geslaagd. Het concert gooide hoge ogen. Het bleef gans de avond kijken, luisteren en genieten.
Con Animo palmde alweer het Gemeenschapscentrum De Kluize in.
De harmonie  toonde nog maar eens haar veelzijdigheid.  De harmonie slaagt er nu er ook in om uit te pakken met nieuwe stukken vol dynamiek en verrassingen. Een op en top avond. Con Animo mag absoluut fier zijn. Het dankbaar publiek vroeg en kreeg een paar bisnummers. Een concert van Con Animo:
bewondering en de onstuitbare drang om nog naar de concerten van Con Animo te komen. Het Lenteconcert: met de grootste onderscheiding geslaagd. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)