Opnieuw prijs op kruispunt Arthur Gevaertlaan/Deinsbekestraat/Bijlokestraat. Probleem bij weginrichting of bij weggebruiker?

Zaterdagnacht of zondagochtend was het opnieuw prijs op het kruispunt van de Arthur Gevaertlaan/Deinsbekestraat/Bijlokestraat in Zottegem. Er werd opnieuw een van de bakken op het verdrijvingsvlak aangereden.

De verkeerssituatie ter hoogte van waar vroeger het ‘kleinste rondpunt ter wereld’ was blijft beroeren. Zie ook de Facebook-discussie hieronder tussen oppositiepartij Groen en schepen Evert De Smet (N-VA)

Groen Zottegem: “Er was vorige week heel wat discussie rond het ‘kleinste rond puntje’ en het al dan niet veilig zijn ervan. Vannacht of deze ochtend heeft er iemand pech gehad, de ‘bakken’ om de auto’s te geleiden zijn aangereden. De bakken zijn wellicht toch niet goed zichtbaar. Werk op de plank ….”

Schepen Evert De Smet: “Vannacht of deze ochtend heeft er iemand pech gehad”: pech? Die bakken staan in het midden van een verdrijvingsvlak en er staan witte en rode lijnen op in reflecterend materiaal. Als er morgen iemand paaltjes omverrijdt die de fietsers op een fietspad moet beschermen, gaan jullie dat dan ook “pech” noemen? Als iemand dergelijk ongeval veroorzaakt, ligt de fout bij de bestuurder en niet aan de weginrichting…”

Lees ook