Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

  • Aan de vrijwillige medewerkers van de plaatselijke afdeling van Broederlijk Delen is toestemming verleend om op dinsdag 28 maart op de wekelijkse markt in het stadscentrum post te vatten met een stand voor de verkoop van narcissen ten voordele van een project in Guatemala dat door deze organisatie voor ontwikkelingssamenwerking gefinancierd wordt.

 

  • De uitbater van café James daarentegen kreeg geen toelating voor het plaatsen van een groot scherm – op de openbare weg – tijdens het evenement ‘James Koerst’ (vanaf 10 uur, met dj’s en afterparty) ter gelegenheid van de Ronde van Vlaanderen op zondag 2 april. Wel mag van 6 uur ’s ochtends tot maandag 3 april om 6 uur de A. Scheirisstraat afgesloten worden voor doorgaand verkeer (mits een vrije doorgang van min. 4 meter voorzien wordt voor hulpdiensten) + parkeerverbod in het gedeelte tussen Heldenlaan en huisnummer 11.

 

  • De stad stelt het gebouw aan de Trapstraat 43 (waarin vroeger de stedelijke dienst openbare werken/stedenbouw gevestigd was en dat na restauratie als kinderopvangplaats gaat ingericht worden) ter beschikking van Davidsfonds Zottegem dat er op 12, 13 en 14 mei onder de noemer ‘Vrouwelijk schoon’ een tentoonstelling wil organiseren en vrouwelijke kunstenaars uit Zottegem een kans wil bieden om er hun werk aan het brede publiek te tonen.

 

  • Ingevolge een stabiliteitsprobleem plofte een vijftal maanden geleden, in de nacht van 18 op 19 oktober, een blok beton neer door het plafond van een klaslokaal in de stedelijke basisschool De Smidse in Erwetegem. Nadat de brandweer voorlopig stutwerk uitgevoerd had, zorgde V-Systems uit Deinze voor een fundamentele oplossing door het schoren van het klaslokaal. Wegens hoogdringend gebeurde dit zonder de gebruikelijke voorafgaande onderhandelingsprocedure. Bij wijze van spreken ‘met terugwerkende kracht’ is die opdracht nu gegund aan voornoemde firma op basis van de aanvaarde factuur ervan ten bedrage van 13.800,05 euro.