Balegem: levenloze lichaam van een man aangetroffen aan de beek, aan het rondpunt

In centrum van Balegem is maandag ochtend een levenloze lichaam van een man aangetroffen in een gracht aan het rondpunt. Het zou gaan om een veertiger. Hij zou gisteravond al op die plaats overleden zijn volgens de eerst vaststelling. Het onderzoek naar de omstandigheden van zijn overlijden loopt, maar een tragisch ongeval lijkt voorlopig de meest aannemelijke piste.

Het slachtoffer een man van 45 jaar (Tom V),die zondagavond een glas was gaan drinken in zijn stamcafé De Kring. Volgens de stamgasten en de cafébaas ging Tom omstreeks 23.00 uur terug naar zijn huis in de Leeuwerikstraat omdat hij maandagmorgen moest werken. De veertiger, werkzaam als onderstationschef in het Gentse Sint-Pietersstation, belandde even later om nog onduidelijke reden in het ijskoude water van de Molenbeek in Balegem.

Het lichaam lag deels verscholen onder de brug. Het is deze morgen pas opgemerkt door een voorbijganger die over de brug boog om een sigaret aan te steken. Het lichaam is in beslag genomen door het parket voor autopsie”, aldus de burgemeester Johan Van Durme.