Verwacht een op en top theateravond met Aïcha Cissé en Aminata Demba

Twee podiumbeesten pur sang

Veeg de slapers uit uw ogen, GRIS Oosterzele, Merelbeke, Mondiaal en GROS Melle & Avansa Gent hebben een ‘specialleke’ voor jou in petto. Trriiing. Dames en Heren, het is tijd voor de enige echte Aïcha Cissé en Aminata Demba. Verwacht op donderdag 20 april 2023 om 20 u in Den Amb8, Lange Ambachtstraat 42 in Oosterzele een op en top theateravond. Het duo gaat je verleiden met het theaterstuk C.A.T.C.H. (Coalition Against Type Casting Horror) om mee te gaan in hun ervaringen. Een absolute aanrader.
Bam! Pow pow! Wham!. Zet je schrap om meegesleurd te worden in een wervelwind aan flitsende monologen, blinkende kostuums en theatrale gebaren. Je krijgt gegarandeerd twee podiumbeesten pur sang voorgeschoteld. Aïcha en Aminata treden in C.A.T.C.H. in de ring voor het gevecht van hun leven. In die ruimte die even voor hen is, doen ze een poging om zich als zwarte actrices en vrouwen te bevrijden van de vele keurslijven die hen worden opgedrongen. In regie van Frédérique Lecomte, met wie ze eerder samenwerkten voor hun doorbraakvoorstelling ‘Dis Moi, wie ik ben’ gaan ze aan de slag met personages en scènes uit de theatergeschiedenis en de populaire cultuur. Thema’s als repertoire, representatie en rolmodellen worden op een lichtvoetige manier ondersteboven gehaald. Cissé en Demba laten hun spierballen rollen en bundelen de krachten om zich te verantwoorden aan heersende mechanismen en denkpatronen, binnen de lijnen van de podiumkunsten en daarbuiten. In C.A.T.C.H. leggen Aïcha Cissé en Aminata Demba genadeloos kwesties bloot, in een bitterzoete voorstelling waar het spelplezier van afspat. Tickets kosten 18, 17, 16, 15, en 14 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be, www.gcdekluize.be. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).