Brakel organiseert fietsveilige week voor kinderen

Gemeente Brakel organiseert deze week van 27 tot en met 31 maart 2023 een fietsveilige week om kinderen veilig te leren te fietsen. Tijdens de fietsveilige week leren kinderen op laagdrempelige manier om zich veilig in het verkeer te bewegen. Daarvoor zal de gemeente een hindernissenparcours opbouwen op de parking van sportcentrum De Rijdt. Hierdoor kunnen de leerlingen hun fietsvaardigheden uitbreiden en leren om veilig door het verkeer te navigeren.

Jong geleerd is oud gedaan

Op jonge leeftijd wordt de basis gelegd om later te blijven fietsen en stappen in het verkeer. Voor Brakel blijft veiligheid een prioriteit. De meeste kinderen worden dagelijks met de wagen naar school gebracht. Kinderen missen zo niet alleen de ervaring, ze missen ook de oefening en beweging. Daar wil het project aan tegemoet komen.

Lokale politiezone werkt mee

Om dit project succesvol te maken, werkt de lokale politiezone ook mee. Zij zullen onder andere helpen met diefstalpreventie voor fietsen en controles van fietsen uitvoeren. Zo kunnen de leerlingen leren hoe ze hun fietsen veilig kunnen stallen en wat ze moeten doen als hun fiets gestolen wordt.