Grijp de kans om het Con Animo –team te versterken

Open repetitie op 21 april

Bespeel je een instrument en heb je zin om deel uit te maken van de ronduit schitterende harmonie Con Animo?  Dan willen we jullie de Oosterzeelse muziekvereniging ten zeerste aanbevelen. Grijp de kans en kom op vrijdag 21 april om 19 u 30 naar het GILO, Geraardsbergsesteenweg 69 – 71 in Oosterzele om geheel vrijblijvend eens mee te spelen. Doen! Inschrijven via bestuur@conanimo.be. Con Animo biedt je een drank aan en veel muzikaal genot. Kom gewoon eens kennis maken met de familiale club bij uitstek: Harmonie Con Animo. Een goede reden om eens te af te zakken naar het GILO Oosterzele, je speelt graag muziek, je vult graag je vrije tijd in op een aangename manier dan ben jij de geschikte kandidaat om deel uit te maken van de grote Con Animo – familie. Wie weet concerteer je al mee op het Herfstconcert in oktober 2023. Op 25 maart hebben de muziekliefhebbers een verbluffend concert gezien van Con Animo. Hoog niveau. Het publiek kreeg waarvoor het gekomen was, een zalig concert dat echt een staande ovatie had verdiend.
De ruim 50 muzikanten van Con Animo vormen een hechte groep. Wie graag muziek speelt moet gewoonweg aansluiten bij de Oosterzeelse Muziekvereniging Con Animo. Je komt terecht in een muziekvereniging met een rijke geschiedenis. Historische datum: Op 19 februari 2006 smolten de muziekverenigingen Sint – Cecilia Oosterzele en Sint – Martinus Balegem samen, ze bundelden de krachten en in het gemeentehuis Oosterzele werd er geklonken op de doop van Con Animo.
De harmonie Sint – Cecilia Oosterzele werd opgericht op 3 april 1841. De oudst bekende voorzitter was August Bouckaert. De notarisfamilie zette het voorzitterschap verder met Georges, Edgard en François. In hun voetsporen traden José Clauwaert, Peter Vandekerckhove en huidig voorzitter Pieter Vermassen. De oudst gekende dirigent is Duflou (kapelmeester bij het leger), nadien volgen Richard Buysse, Richard Gillis, Henri Baele, Albert De Baets, Lydie De Baets, Jerome Latoir, Albert Wollaert, Mark Dick, Christophe De Maertelaere, Jan Huysentruyt, en huidig dirigent Bart Van der Strieckt. Sint – Cecilia gooide in de jaren zeventig  hoge ogen met zijn succesrijk majorettekorps.
De Muziekmaatschappij Sint – Martinus Balegem ging van start in 1929 na initiatief van ir. Josef Vermeylen die de eerste voorzitter werd. Als naam werd gekozen voor de patroonheilige van de parochie Sint – Martinus.  Na WO II volgt, onder leiding van Prudent Eeckhout, een bloeiperiode. Het korps groeit aan en telt 50 muzikanten. In 1973 verschijnen zo’n twintig majorettes, een paar jaar later verdubbelde het aantal leden onder leiding van Maddy Van Temsche. In 1990 verdwijnt het majorettekorps. In 1975 wordt een trommelkorps opgericht. Actief tot 2000. In 1979 wordt de Fanfare Sint – Martinus koninklijk. Man met oneindig veel verdiensten en sinds de oprichting lid van de muziekvereniging Prudent Eeckhout ontving het ereteken van Ridder in de Fedecam Orde. Na zijn overlijden in 1985 volgt zijn zoon Harry hem op.
Op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober 2016 werd in de Oosterzeelse cultuurtempel De Kluize de tiende verjaardag van Con Animo en de 175 ste verjaardag van Sint – Cecilia Oosterzele gevierd met een heel geslaagd Jubileumconcert 10 /175. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)