Gratis met de bus naar de Ronde van Vlaanderen dankzij Provincie Oost-Vlaanderen

De provincie Oost-Vlaanderen heeft ervoor gezorgd dat iedereen zondag 2 april gratis de bus kan nemen richting de Ronde van Vlaanderen.

De hoogdag van het wielrennen in Vlaanderen kan men ook deze editie vlot bereiken met het openbaar vervoer of de fiets. Samen met de lokale besturen Oudenaarde, Ronse en Kluisbergen financiert de Provincie Oost-Vlaanderen de pendelbussen van De Lijn om deze 107de editie ook naast het parcours in goede banen te leiden. De deputatie verleent hiervoor een subsidie van 30.000 euro aan De Lijn.

“De Ronde van Vlaanderen, dat is één en al hectiek ín de koers. Maar hectiek en verkeersoverlast náást de koers, dat is niet meer van deze tijd. Te veel auto’s zijn nefast voor de veiligheid, voor het comfort van het publiek én voor het klimaat. We willen wielerfans een duwtje in de rug geven om een betere mobiliteitskeuze te maken en met de fiets of de bus te komen, want daar wordt iedereen beter van”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit.

Gratis pendelbussen

  • Wie met de auto komt, parkeert gratis op één van de parkings in Oudenaarde, Kluisbergen of Ronse. Vanaf hier pendelt men gratis met de bus naar de Oude Kwaremont of andere hellingen. Meer info op www.delijn.be/rondevanvlaanderen.
  • Shuttle A Oudenaarde: heen vanaf 10 tot 13.15 uur, terug vanaf 17.45 tot 19.30 uur
  • Shuttle B&C Ronse/Ruien: heen vanaf 10.00 tot 13.15 uur, terug vanaf 17.45 tot 19.30 uur

Met de fiets

Duurzaam mobiliteitsbeleid

Het initiatief past binnen de duurzame transitie die hoog op de agenda staat binnen het beleid van de Provincie. Naast openbaar vervoer is ook fietsmobiliteit een belangrijk onderdeel van deze visie op duurzame mobiliteit.