Ondernemer Pieter-Jan Focke is Starter van het Jaar

Geraardsbergen. Pieter-Jan Focke van Brick-it kreeg vandaag de titel van Starter van het Jaar 2022 uitgereikt door het Geraardsbergse starterscomité tijdens hun 24ste starterscafé. Hij wist de jury te overtuigen met zijn sterk en uniek concept en financieel plan. Pieter-Jan Focke ontvangt een cheque van 1.000 euro en een beeldje van de lokale kunstenaar Geert Belet van ART&CO.

Vorig jaar richtten 386 starters een zaak op in Geraardsbergen. Pieter-Jan Focke is een van hen. Met zijn passie voor Lego kwam hij op het idee om Legosets te verhuren, en dat blijkt een schot in de roos.

“Ik ben blij dat er het voorbije jaar weer zoveel nieuwe en enthousiaste ondernemers zijn bijgekomen in Geraardsbergen. Het zijn stuk voor stuk mensen met een visie en een passie voor hun klanten en het ondernemen. Als lokaal bestuur willen we startende ondernemers aanmoedigen om de stap te zetten en zo onze lokale economie draaiende houden. Brick-it is hier een mooi voorbeeld van” zegt schepen van Economie Rurik Van Landuyt.

Pieter-Jan Focke wil in de toekomst Brick-it nog verder uitbreiden door nog meer (exclusieve) Legosets te kunnen aanbieden. Het is ook een droom van hem om ooit een Legobeurs te organiseren in Geraardsbergen. “Starter van het Jaar zijn is de ultieme bekroning van al het werk, wetende dat het ooit begon als hobby. Deze erkenning geeft me meteen de nodige drive om het de komende jaren nóg beter te doen” zegt Pieter-Jan.

Het starterscomité is ervan overtuigd dat Pieter-Jan een goede ambassadeur voor Geraardsbergen is en een voorbeeld voor andere starters.