Ronde-wielertoeristen wel over Zottegemse wegen

Zoals gewoonlijk kunnen wielertoeristen en mountainbikers ook nu weer, daags voor de echte Ronde van Vlaanderen, zelf ‘hun’ Ronde rijden. Zij kunnen kiezen voor een afstand van 75, 144, 177 of 242 km. In tegenstelling met de profrenners, zowel heren als vrouwen, die Zottegem ditmaal helemaal links laten liggen, zullen de deelnemers aan de langste drie cyclotochten wel over Zottegemse wegen rijden en daarbij onder meer (een deel van) Velzeke, Strijpen en Sint-Goriks-Oudenhove doorkruisen.

Naar aanleiding van deze Ronde voor wielertoeristen zullen op zaterdag 1 april van 7 tot 15 uur volgende verkeersmaatregelen genomen worden. Omwille van een bevoorradingszone die zal ingericht worden ter hoogte van de parking aan het Psychiatrisch Ziekenhuis Frapello, zal er in de Penitentenlaan plaatselijk parkeerverbod gelden alsook eenrichtingsverkeer van toepassing zijn. Dit laatste zal eveneens het geval zijn in de Zwalmstraat, Paddestraat, Knutsegemstraat, Kluisstraat en Pastoriestraat. Daarnaast zullen ook aan verschillende kruispunten op het parcours seingevers postvatten en/of is er politietoezicht voorzien.