Deze nacht komt fietsmonument terug naar het Rond Plein in Nederbrakel

Gisterenavond zijn de voorbereidingen voor de verplaatsing van het fietsenmonument uitgevoerd. Om zonder problemen over te gaan tot de effectieve terugplaatsing van het monument morgennacht (vrijdagnacht) naar het Rondplein in Nederbrakel zijn de nodige stappen ondernomen. Positionering van de telescopische kraan van de firma Scheerlinck voor het optillen van het monument werd vanavond met precisie voorbereid en geregistreerd om een vlot verloop te garanderen komende vrijdagnacht  tussen 00,00u en 4.00u . Het Fietsenmonument dat als roestbak verdween op het Rondplein in Brakel werd door het Komitee Parike Doet Het  aangekleed met de kleuren van de regenboogtrui als eerbetoon aan Remco. Dit werd de aanleiding van het idee tot terugplaatsing op het Rondplein waar het in 2005 tijdens het Dorp van de Ronde werd ingehuldigd.  Het Rondplein is constructief klaar voor de terugplaatsing. De steunpunten binnen het ondergronds waterreservoir onder het Rondplein zijn voorzien tot het plaatsen van bovengrondse constructies, zodat Parike Doet Het  hiervan gebruik maakt en het Fietsenmonument kan terugplaatsen op de authentieke plaats waar het in 2005 werd neergepoot.

Het Fietsenmonument komt terug thuis in een nieuwe outfit op het rondplein in Nederbrakel.