© Google Maps

Nieuwe hoogspanningscabine in Sint-Maria-Oudenhove

Distributienetbeheerder Fluvius gaat een nieuwe hoogspanningscabine plaatsen en inrichten aan de Tsjompenkouter in Sint-Maria-Oudenhove. Het Zottegemse college van burgemeester en schepenen heeft onlangs hiervoor de nodige omgevingsvergunning afgeleverd.

De bestaande cabine moet niet alleen wegens verouderd maar ook om capaciteits- en veiligheidsredenen vervangen worden en zal helemaal gesloopt worden. De nieuwe hoogspanningscabine komt op dezelfde plaats – vrijstaand tussen Tsjompenkouter nr. 4 en Faliestraat nr. 90 – maar zal compacter zijn: 2,7 bij 3,4 meter in plaats van nu 3,4 bij 4,3 meter. De geprefabriceerde en gestandaardiseerde nieuwe cabine voor de distributie van elektriciteit heeft ook een plat dak en zal afgewerkt worden in een olijfgroene crepistructuur zodat ze zo goed mogelijk in de omgeving opgaat.