Met dank aan © Danny Cantaert

Buurtsportterrein Ten Berg steekt in een blits kleedje

Nadat het er jarenlang verwaarloosd bij lag, heeft het “speelpleintje” Ten Berg aan de Grotenbergestraat in de voorbije weken een gedaanteverandering ondergaan en is het nu een heus buurtsportterreintje geworden.

Vooral in het oog springt de speciale buitensport(basket)vloer in de Zottegemse geel-blauwe kleuren, die werd aangelegd op een nieuwe aangepaste ondergrond. Ook werd de omheining vernieuwd en zijn er nieuwe minivoetbaldoetjes voorzien. Een buurtsportterrein zijnde, is het vrij toegankelijk maar wie ervan gebruik wil maken, wordt gevraagd sportschoenen aan te trekken. Uiteraard is het verboden op het terrein te parkeren. Er zal overigens een gebruiksreglement voorzien worden. Naar het zeggen van schepen van sport Brecht Cassiman hangt aan deze realisatie, waarvoor een beroep werd gedaan op de firma Amo Sport uit Leeuwergem, een prijskaartje van zo’n 10.000 euro. Naar verluidt zal het vernieuwde buutsportterreintje Ten Berg binnenkort samen met buurtbewoners officieel ingespeeld worden.