Kopschoppers in Zottegem. 28-jarige mishandeld in stationsbuurt door twee Zottegemnaars die geen onbekenden zijn voor politie en parket

Afgelopen donderdag 30 maart werd een 28-jarige man uit Evergem zwaar mishandeld in Zottegem. Er zijn beelden opgedoken waarbij hij meermaals tegen het hoofd wordt geschopt in de stationsbuurt.

De man, die wordt omschreven als zwakbegaafd met een mentale leeftijd van zes jaar oud, werd met een smoes naar Zottegem gelokt. In plaats van een GSM en geld te krijgen werd hij meermaals fysiek aangevallen. Het ging om zware agressie die bovendien gefilmd werd. Hij hield er zware verwondingen aan over waaronder een bloedklonter in de hersenen. De man die hem naar Zottegem lokte en ook de oudere man die de feiten filmde, een 23- en een 57-jarige Zottegemnaar, werden opgepakt door de lokale politie van Zottegem en op zaterdag 1 april voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde geleid. De raadkamer heeft intussen beslist de twee nog voor minstens een maand op te sluiten in de gevangenis. Ze zouden geen onbekenden zijn voor het gerecht.

De beelden werden ons bezorgd door familie van het slachtoffer

Bron Het Nieuwsblad Zottegem