Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Zwalm realiseren samen Uitpas Vlaamse Ardennen. Ook voor mensen met een beperkt inkomen

Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Zwalm hebben onder de vleugels van de Route 42-bibliotheken, lees meer via deze link, de handen in elkaar geslagen voor de nieuwe Uitpas-regio Vlaamse Ardennen. Er is ook een Uitpas Vlaamse Ardennen voor mensen met een beperkt inkomen.

De Uitpas is een vrijetijdspas waarmee je punten spaart bij cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten in Vlaanderen en Brussel. De verzamelde punten ruil je om voor voordelen, Iedere gemeente heeft een aantal leuke omruilvoordelen opgelijst zoals een korting op een ticket, een gratis drankje of een gadget. Punten sparen en omruilen doe je in heel Vlaanderen en Brussel bij alle aangesloten Uitpas-regio’s. Een Uitpas Vlaamse Ardennen kost standaard 5 euro en 2 euro voor wie jonger is dan 26 jaar. Wie er eentje wil kopen, doet dat binnenkort in de vier gemeentes. Op zondag 16 april wordt hij voor het eerst verkocht op de Openspelendag in Zottegem. Sint-Lievens-Houtem en Zwalm lanceren de Uitpas enkele dagen later, op de Buitenspeeldag op 19 april. Herzele zet de Uitpas extra in de kijker tijdens het jubileumevenement ‘Steenoven Ondersteboven’ op 4 juni. Vanaf de officiële lanceermomenten is de Uitpas te koop bij de gemeente- en stadsdiensten. Wie een Uitpas aankoopt, krijgt al verschillende welkomstvoordelen: 2,5 euro korting op een sportactiviteit, 2,5 euro korting op een culturele activiteit, 3 punten en een leuk gadget. Er is ook een Uitpas voor mensen met een beperkt inkomen. Wie in aanmerking komt voor een UiTPAS met kansentarief, koopt zijn Uitpas voor 1 euro (behalve in Zwalm, daar is deze gratis) en geniet van 80% korting bij Uitpas-activiteiten in Zottegem, Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zwalm. Bij een UiTPAS-activiteit in een andere regio, is er geen korting.

Samen met de UiTPAS Vlaamse Ardennen wordt ook een gloednieuwe website gelanceerd: www.uitpasvlaamseardennen.be