© Erik Sablon, beeld vanop uitkijktoren in Elst (Brakel)

Vlaamse Ardennendag in Sint-Maria-Oudenhove

Op zondag 16 april organiseren Natuurpunt Vlaamse Ardennen plus en het Bezoekerscentrum Vlaamse Ardennen – Boembekemolen de Vlaamse Ardennendag (VAD) 2023 in het kasteel van Lilare in Sint-Maria-Oudenhove (Brakel). Onder meer op het programma (van 11 tot 17 uur): begeleide wandelingen, lezing en debat, een infodorp en het loslaten van herstelde wilde dieren.

De voormiddag staat in het teken van wandelingen, lezing en debat”, klinkt het vanuit de organisatie. “Groepen kunnen in de regio onder begeleiding van een natuurgids de natuurgebieden ontdekken. Individuen kunnen vanuit het kasteel van Lilare de natuur in. In en rond de Zwalmvallei valt heel wat te ontdekken. Ook beheer en beleid komen aan bod. Ignace Schops, natuurbeschermer en wereldautoriteit in duurzaam en economisch rendabel natuurbeheer stelt zijn boek ‘Gered door de boomkikker’ voor. Aansluitend volgt een debat met o.a. minister Diependaele rond het Landschapspark Vlaamse Ardennen. Rond de middag opent het infodorp zijn deuren. Meerdere standhouders bieden info en workshops aan. Tegelijkertijd kan je de honger en dorst stillen aan de eet- & drankenkraampjes. In de namiddag wisselen, workshops, publiekswandelingen, fietstochten en concert elkaar af. De afsluiter is voorzien tegen 17 uur met het loslaten van herstelde wilde dieren i.s.m. het VOC van Geraardsbergen.”

Meer info en het volledig programma vind je hier.