Zes straffe actrices spelen zes mannen in GC De Kluize

‘De Gemoederen’, geïnspireerd op waargebeurde feiten

Word je graag eens van je sokken geblazen? Koop dan een kaartje voor de theatervoorstelling ‘De Gemoederen’. Op donderdag 27 april om 20  u kan je in onze bloedeigen Oosterzeelse cultuurtempel De Kluize naar theater van de bovenste plank gaan kijken. ‘De Gemoederen’ is een stuk over een eiland vol verbannen, ‘losbandige’ vrouwen, en een kamer vol mannen. Straffe vrouwen Louise Bergez, Anna Carlier, Indra De Bruyn, Femke Platteau, Eleonore Van Godtsenhoven en Soraya Van Welsenis brengen een voorstelling in het brandpunt van onze tijd: machtsmisbruik, bureaucratie, sociaal onrecht en scheefgetrokken man-vrouwverhoudingen komen samen in een dystopisch verhaal, geïnspireerd op waargebeurde verhalen. Het theaterstuk wordt gekruid met veel dosissen humor en flinke brokken girl power. Kom dat zien. Zes vrouwen spelen zes mannen die met de beste bedoelingen beslissingen nemen. Waarop alles totaal uit de hand loopt.
Regisseur Carl von Winckelmann en auteur Freek Mariën van Het Kwartier slaan voor ‘De Gemoederen’ de handen in elkaar met Compagnie De Kolifokkers. BURG een hand op een kont is dat een misdaad? JUST dat is een misdrijf. BURG maar is dat een misdaad? SPIN nu zijn we over woorden bezig. ECO wie zijn hand op wie haar kont? BURG dat is allemaal meegerekend in de cijfers. Een vrouw wordt vermoord. Een man wordt beschuldigd. Maar daar stopt het niet. Het regent klachten. Rond een tafel zitten zes mannen. Zij moeten maatregelen nemen. Tickets kosten 16, 15, 14, 13, 12 en 10 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, www.gcdeklkuize.be, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).