Zottegem: tweede Veteranendag plechtigheid.

De Oud-Strijders en Veteranen vereniging, N.S.B. Groot-Zottegem

Op 7 april ging de tweede Veteranendag herdenking door in de dekenale kerkt te Zottegem. De plechtigheid werd opgeluisterd door een muzikant van de Silver Thistle Pipes and Drums.

Elk jaar wordt op veteranendag hulde gebracht aan alle Belgische militairen die om het leven kwamen tijdens humanitaire- en vredesoperaties. De datum werd in 1998 gekozen ter herdenking van de tien Belgische militairen die op 7 april 1994 werden vermoord in Kigali (Rwanda).

Deze herdenking stond onder andere in het teken van wat Defensie voor u kan betekenen in onze Provincie. Onze Provincie Commandant Kolonel SBH Herman Hendrickx kwam een woordje uitleg verschaffen aangaande het Militair Provincie Commando van onze Provincie.

 

Marc Devalckeneer
Burgemeester Zottegem Evelien De Both

 

 

Oekraïne versus Rusland

Adriaens Alain een medewerker van de  “wapenbeheersingsverdragen” van de Belgische Defensie gaf ons een bijzondere inkijk aangaande ruim 1 jaar oorlog in Oekraïne. Natuurlijk herdachten we ook alle gesneuvelde Oekraïense burgers en militairen door het spelen van het Oekraïense volkslied. We wensen op deze wijze het Oekraïense volk te eren voor hun moed en vastberadenheid tegenover de vijand.

Adriaens Alain (wapenbeheersingsverdragen)

 

De Herdenking werd afgesloten met een kleine bloemenhulde aan de slachtoffers en hun familie.