Inwoners Sint-Lievens-Esse richten dorpsraad op: “Sociale cohesie versterken, wensen en behoeften in kaart brengen en verenigingsleven stimuleren”

Als eerste dorp van de gemeente Herzele werd in Sint-Lievens-Esse een dorpsraad opgericht. Op woensdag 19 april wordt hij voorgesteld. Alle inwoners zijn welkom om kennis te komen maken.

Een vijftiental enthousiastelingen vonden de tijd rijp om zich te verenigen en van start te gaan met de ‘Dorpsraad Sint-Lievens-Esse‘. Zo willen ze de sociale cohesie van het dorp versterken, de wensen en behoeften van de Eskenaren in kaart brengen en samenwerken met de dorpsgenoten, de gemeente en overige instanties om die wensen uit te voeren. De dorpsraad wil ook een platform vormen voor het verenigingsleven in het dorp om verdere samenwerking te stimuleren en wil verder particuliere initiatieven stimuleren en daar waar nodig ondersteunen. Het is de bedoeling van de dorpsraad om het authentieke, landelijke en sociale karakter van Sint-Lievens-Esse te versterken. Een eerste doel is het herstel en behoud van de kiosk op het dorpsplein. De dorpsraad stelt zich voor op woensdag 19 april 2023 in zaal Sint-lievenskring. Om 20 uur start de kennismaking met de burgers van Sint-Lievens-Esse. Alle burgers van het dorp zijn van harte welkom.