Soroptimist Zottegem steunt UZ-Kinderrevalidatiecentrum

Ook dit jaar organiseerde de damesserviceclub Soroptimist Zottegem/Zuid-Oost-Vlaanderen in de periode rond Internationale Vrouwendag een filmvoorstelling voor een goed doel. Deze activiteit vond plaats op woensdag 15 maart ll. met op de affiche de vertoning van ‘Madres Paralelas’ waarin de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar een fascinerende blik werpt op moeders en moederschap. Ditmaal werd ervoor gekozen om met de opbrengst van deze filmavond een steentje bij te dragen tot de realisatie van een ambitieus project van het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent.

In dit Kinderrevalidatiecentrum revalideren kinderen tussen 0 en 16 jaar die in hun dagelijks functioneren beperkt zijn door locomotorische of neurologische problemen ingevolge een kankerbehandeling of een ongeval, een zware ontsteking of amputatie, brandwonden enz. Naast deze acute behandeling wordt in het centrum ook heel veel belang gehecht en gewerkt aan de (re)integratie van de kinderen in hun gezin en leefwereld. Om deze beide doelstellingen te combineren én om therapie voor de revaliderende kinderen uitdagend te maken, wordt binnen het revalidatiecentrum een nieuw ambitieus project onder de naam #It’sme! uitgewerkt. Hierbij wordt door de ‘reva-kinderen’ en een zelf gekozen peer uit hun directe leefomgeving samen met hun begeleiders en een productiehuis een professionele videoclip gemaakt via een reeks van dans-, zang- en regieworkshops. Koen en Nono Wauters zijn de peters van het hele project.

Ter ondersteuning hiervan werd aan Ruth Van der Looven (centraal op de foto) die als arts verbonden is aan het revalidatiecentrum, namens Soroptimist Zottegem een cheque van 2.500 euro overhandigd door voorzitster Joke Renneboog (rechts van haar) en Astrid Campens (uiterst rechts) die dit reva-project als goed doel aanbracht. Intussen maken bestuur en leden van Soroptimist Zottegem zich op voor hun volgende activiteit ten voordele van de verdere werking en ondersteuning van sociale projecten, nl. een eigen Schlagerfestival op zaterdag 22 april in dancing Parasol. Hierover kan u uitgebreider lezen in een eerder NUUS-artikel via deze link.