Zottegem gaat volop voor Vlaams Kampioenschap Tegelwippen en roept de hulp in van zijn inwoners

Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen wil zoveel mogelijk ’tegels wippen’ per persoon. Lees hierover meer via deze link. De stad Zottegem zet zich achter het project en geeft het goede voorbeeld in de Sint-Amandusweg in Leeuwergem waar een grote verkeersgeleider werd ‘onthard’.

“We tonen als stad dat ontharding een belangrijk thema op de agenda is. We zijn daarom van start gegaan met de ontharding van ongeveer 100 m2 in de Sint-Amandusweg. Later starten we ook de werken om enkele verharde verkeerseilanden te ontharden zoals de kruising van de Bevegemstraat met Godveerdegemstraat”, zegt schepen van Openbare Werken Cynthia Van Den Steen (N-VA).

“Samen met de Milieu- en Klimaatraad gaan we ook nog op zoek naar bijkomende locaties. Zo staan we niet alleen sterk voor het VK Tegelwippen, maar beklemtonen we ook het belang van ontharding in onze stad. De voordelen zijn legio: zo kan het regenwater plaatselijk terug in de grond sijpelen en zorgen we voor een groene buffer in het straatbeeld. Een buffer waarbij we resoluut kiezen voor inheemse vaste planten, waardoor we onze biodiversiteit bevorderen”, zegt schepen van leefmilieu Leen Goossens (CD&V). “Zottegem neemt het op in een poule tegen Erpe-Mere en Oosterzele. De bedoeling is om zoveel mogelijk tegels te wippen per inwoner (TPI-score). We kunnen dat als stadbestuur ,atuurlijk niet alleen en we rekenen op de hulp van de Zottegemnaars. Voerde je werken uit in jouw tuin en verving je verharde stukken door groene zones? Dan roepen we op om jouw gewipte tegels in te gegeven via vk-tegelwippen.be. Dat kan nog tot en met 21 oktober. We dagen de Zottegemnaren uit om 10.000 gewipte tegels te behalen.”